Main Content

Legenda Premier League vzdala veľký kompliment Firminovi

štvrtok, 17. máj 2018 09:49 | Autor: Timotej Gašper

Roberto Firmino
Roberto Firmino | zdroj: TASR

Brazílsky ofenzívny futbalista je pre Liverpool neodmysliteľnou súčasťou, čo nedávnym vyjadrením potvrdil aj legendárny útočník Thierry Henry.

Roberto Firmino sa od príchodu do Liverpoolu v lete 2015 vypracoval na univerzálneho a bojovného ofenzívneho hráča, ktorý vyniká v strieľaní gólov, tvorení šancí či defenzívnej činnosti. Firmino ako súčasť tohto-sezónneho ofenzívneho záprahu LFC spolu so Salahom a Maném šliape ako švajčiarske hodinky, čo potvrdzuje nielen 27 gólov a 17 asistencií, ale tiež najvyšší počet úspešných sklzov spomedzi útočníkov.

Plátok DailyMail.uk včera priniesol správu, v ktorej sa legendárny útočník Arsenalu, Thierry Henry, v rozhovore pre Sky Sports vyjadril o schopnostiach Firmina: "Jeho pohyb, pracovitosť a schopnosť ako dokáže na seba naviazať obrancov, aby urobil priestor pre Salaha, to je niečo fantastické. Je to najkompletnejší útočník v Premier League. Nevravím o počte gólov či asistencií, ale vo všeobecnosti."

26-ročný Firmino prežil skvelú sezónu na klubovej úrovni, na čo sa bude snažiť nadviazať na MS v Rusku, kde bude popri svojich hviezdnych kolegoch jedným z ťahúňom Brazílie.