Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase so Švédskom

sobota, 12. máj 2018 16:19 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie SVK SWE
Hodnotenie SVK SWE | zdroj: TASR

Napriek prehre, jednoznačne najlepší výkon našich na turnaji. Okrem tímového ducha sme videli aj viacero výborných individuálnych výkonov, ktoré neostali nepovšimnuté.

Patrik Rybár – 7,5 –V prvej tretine viackrát podržal tím, no pri stupňujúcom tlaku predsa len povolil a dvakrát inkasoval. Vo zvyšku duelu nebol v až takej permanencii ako v úvode, no nevychladol a odchytal výborný zápas.

Michal Čajkovský- 7,5 -   Počas celého zápasu sa vrhal do striel, čím dokumentoval svoje nasadenie. Mohol byť odvážnejší pri streľbe, ako sme videli v predošlých zápasoch, no v tomto prípade to kompenzoval výbornou defenzívou.

Andrej Sekera – 6  - V prvej tretine v útočnej tretine prepadol a márne stíhal Rakella, ktorý nastrelil žrď. V druhej tretine takmer predviedol gólový kolotoč, ale jeho prihrávka pred bránu nenašla nikoho. Následne prišlo k faulu, na ktorý si rozhodcovia počkali. Nešťastne rozhodol o prehre v predĺžení. Andrej nepodáva zlé výkony, no turnaj medzi jeho najšťastnejšie zatiaľ nepatrí.

Dominik Graňák- 7 – Proti krajine, kde roky pôsobil, splnil takmer do bodky svoje defenzívne povinnosti. „Takmer“ preto, lebo na jeho konte svieti mínuska. V ofenzíve si veľa priestoru nevypracoval, v tomto prípade to však vôbec neprekáža. Defenzívna stabilita na prvom mieste.

Marek Ďaloga - 8 – Korčuliarsky opäť tam, kde ho chceme vidieť a tentokrát z toho plynul konečne aj gól. Okrem gólu sa viackrát tlačil do zakončenia a výdatne podporoval útok. Jediná škvrnka na inak famóznom výkone bolo vylúčenie, to však už vyplynulo z hry hore-dole a prísnosti rozhodcov.

Christián Jaroš - 7  - V obrane výborná hra telom, nebál sa vyviezť puk a ohroziť brankára. Hral moderný hokej a predviedol asi svoj najlepší výkon, hoci gól nedal.  

Martin Fehérváry  - 6  - Opäť najmenej využitý obranca a bohužiaľ opäť s negatívnou bilanciou v tabuľke pravdy (-2). Nevideli sme však vyslovenú chybu, ktorá by vyústila v šancu či gól Švédov. Svoje miesto si viackrát v súboji jeden na jedného zastal, dobre sa aj pohyboval. Na jeho výkony sa treba pozerať optikou potenciálu a ten aj v tomto zápase ukázal.

Adam Jánošík – 6,5 – Hral výborne pozične, zaznamenal aj jeden plusový bod, nie je mu čo vytknúť.

Mário Grman  - 7 - Zrejme takisto jeho najlepší výkon na turnaji. Mal nesporný podiel na prvom góle, dokorčuľovával súboje, uzatváral pásmo, hral spoľahlivo aj dozadu. Splnil to, na čo bol na ihisku.

Tomáš Jurčo – 8– Pri prvom góle najprv zaviedol puk do tretiny, aby ho potom aj tečoval do brány súpera. Snažil sa kúzliť svojou technickou vyspelosťou a individuálne sa dokázal minimálne vyrovnať švédskym hviezdam z NHL. Pri kolotoči Sekeru mohol a mal dať gól, puk však asi v tej rýchlosti nezaregistroval. Takto si ale predstavujeme ofenzívneho lídra tímu.

Michal Krištof - 8 – Proti prvej švédskej formácii sa musel častejšie zapájať do defenzívy. V ofenzíve sa k strele dostal až v tretej tretine, keď z ľavého krídla skúšal pozornosť brankára, čo bola jeho jediná strela v zápase. Vykompenzoval to však nahrávkami, keď si jednu pripísal pri góle Jurča a druhú, keď vyzval Nagya na tretí gól našich. Dva kanadské body a +3 v tabuľke pravdy sú výbornou bilanciou.

Ladislav Nagy - 8  - Hoci sa v prvej polovici zápasu nedostával až tak často k ofenzívnym kúzlam, mohol ich predviesť aspoň v defenzíve, keď zblokoval hokejku dvom hráčom, ktorí v prvej tretine mohli zasunúť do prázdnej brány. V druhej polovici však to už bolo opäť ofenzívne nasadenie, aké sme videli proti Rakúsku a Francúzsku. Tentokrát sa presadil aj gólovo a mal aj ďalšie šance.

Martin Bakoš – 7 – Občas sa snažil hrať až príliš komplikovane, či pri rozohrávke, alebo pred zakončením. Vypýtal si presilovku na konci prvej tretiny. V piatej minúte tej druhej však neubránil strelca tretieho švédskeho gólu. V útočnom pásme výborne napádal súperovu rozohrávku, neraz vybojoval puk pre svojich spoluhráčov.

Marek Hovorka – 6,5 – Mal príležitosť na gól kariéry, ale puk pred odkrytou bránou netrafil. Ukázal však zopárkrát dravosť a ťah na bránu, čo musíme kvitovať.

Marcel Haščák – 7  - Zbytočne atakoval brankára Švédska,z čoho pramenila početná výhoda pre súpera. Na druhej strane ho však musíme pochváliť za dôraz v celom zápase. Viackrát sa pred brankárom Švédov snažil prepasírovať puk za čiaru, mal viacero sľubných príležitostí, len škoda, že mu to nepadlo ani z jednej zo 4 striel do brány a ďalších 2-3, ktoré bránu lízali.

Dávid Bondra – 6,5 – Spolu s Bucom boli nasadzovaní aj do oslabení, v ktorých boli platní. Švédsky brankár mu ukradol gól výborným zákrokom. Vyšiel síce gólovo naprázdno, no bolo ho cítiť najmä pri napádaní súperovej rozohrávky, v kvalitnom forčekingu i bekčekingu. Slušný výkon.

Dávid Buc – 6,5 – Prvé dve tretiny ofenzvne mlčal, ale v tretej takmer vyrovnal, keď bejzbalovým úderom takmer prekonal brankára. Okrem toho bol veľmi platný pri forčekovaní, keď odoberal Švédom neraz puk. Je škoda, že sa v závere predĺženie nedohodol s obrancom a puk nevyhodil z pásma, čo bola už jeho druhá mínuska v zápase. Inak však spoľahlivý výkon.

Patrik Svitana - 6– V tomto zápase sme ho viac registrovali pri defenzívnych snhách. Odohral najmenej z popradskej trojice, nezaznamenal ani strelu, no rozhodne nesklamal.

Lukáš Cingel – 6,5 – Ako na celom turnaji, tak aj dnes výborne napádal, zrážal sa so súpermi, bol hladný po puku. Je trochu škoda, že sa častejšie nedostane k zakončeniu, v iných parametroch však jeho výkon splnil kritériá.

Andrej Kudrna – 6,5– Naopak, Andrej sa nebál vystreliť aj z pozícií, ktoré nie sú príliš nádejné, čo však očakávame a prajeme si. V defenzíve hral obetavo. Odohral najmenej z útočníkov, no vypýtal si zreje viac priestoru do ďalšch zápasov.

Tomáš Marcinko – 6 – Prijímal rany, vkladal súperom do striel hokejku, snažil sa chrániť svojho brankára, no nevyhol sa zbytočnému vylúčeniu v prvej tretine, po ktorom prišiel gól. Bohužiaľ, nevieme sa zbaviť pocitu, že moderný hokejista má byť obojsmerný, zatiaľ však vidíme v Tomášovom prípade len jeden výborný smer a druhý, ten ofenzívny, v ktorom nestačí.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon

9 - Svetový výkon

8 - Vynikajúci výkon

7 - Dobrý výkon

6 - Mierne nadpriemerný výkon

5 - Mierne podpriemerný výkon

4 - Zlý výkon

3 - Nedostatočný výkon

2 - Otrasný výkon

1 - Katastrofálny výkon