Main Content

Preview playoff o postup do EL: Slovan Bratislava - AS Rím

štvrtok, 18. august 2011 13:35 | Autor: Jakub Vaverka

Preview playoff o postup do EL: Slovan Bratislava - AS Rím
Preview playoff o postup do EL: Slovan Bratislava - AS Rím | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Belasí mali smelé plány v Lige Majstrov, no späť a zem ich poslal cyperský APOEL, ktorý nášho majstra herne prevalcoval a z európskeho pohára číslo jeden doslova vyhnal. Slovanisti však nemusia skláňať hlavy, pretože v pohárovej Európe pokračujú, konkrétne v play off o postup do skupinovej fázy Európskej Ligy. Žreb k nim žiaľ nebol zhovievavý a za súpera im „prihral“ taliansky veľkoklub AS Rím.

začiatok zápasu: 20,45hod - v priamom prenose na STV1

Z tábora Slovana


Belasí majú pred sebou súpera, ktorý s tímami ako Slovan neprehráva. Zverenci  trénera Vladimíra Weissa však nemajú čo stratiť a to môže byť v konečnom dôsledku jedna z mála devíz, ktorá sa nakláňa na stranu nášho majstra.  Slovan sa bude musieť v prvom zápase zaobísť bez Halenára, Dosoudila, Grendela, Guédého, Štepanovského a ohrozený je dokonca aj štart Kladrubského. Dvojnásobne mrzí strata Halenára a Dosoudila, pretože tí si nezahrajú LEN kvôli administračnej chybe realizačného tímu.  Weiss tak musí skladať zostavu prakticky nanovo, čo je ďalším mínusom už teraz výrazne podceňovaného slovenského šampióna.

Z tábora AS Rím

Vlci sú na rozdiel od Slovana v ešte len v príprave na novú sezónu a ich mužstvo je po neúspešnom minulom ročníku vo  výraznej prestavbe.  Klub totiž kúpil ambíciózny Američan s talianskymi koreňmi Dibenedetto, ktorý chce z AS spraviť v priebehu najbližších sezón majstra Serie A a horúceho kandidáta na zisk trofeje Ligy majstrov.

Rimania si v generálke na Belasých urobili poriadnu hanbu, keď si z Valencie odniesli zahanbujúcu prehru 0-3. Medzi Slovanom a Valenciou je však obrovský rozdiel, takže túto prehru netreba nijako preceňovať. Medzi najlepších hráčov Rímu v príprave patrí ex-Barcelončan Bojan Krkič a veterán Francesco Totti. Toto hviezdne duo dokáže podkúriť takmer každej obrane na svete.  Taliansky tím bude v Bratislave jasným favoritom a pre naše mužstvo by bola veľkým úspechom pred odvetou pravdepodobne aj remíza.

Predpokladané zostavy
Slovan Bratislava - Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Žofčák, Kladrubský - Bagayoko, Milinkovič, Lačný
AS Rím - Stekelenburg - Cicinho, Heinze, Burdisso, Angel - Brighi, Simplicio, Taddei - Borriello - Totti - Krkič


Ako tipovať

Oslabený Slovan verzus nerozohratý AS Rím.  Ako to dopadne? Netrúfame si tipovať, preto vám ani žiadnu stávku na tiket neodporúčime. V redakcii sme sa však zhodli, že Slovan by mohol s dávkou šťastia uhrať do odvety prijateľnú remízu.