Main Content

Thornton v tom má jasno. Kvôli klubu správi výrazný ústupok

streda, 9. máj 2018 09:12 | Autor: Marek Ďaďo

Joe Thornton
Joe Thornton | zdroj: © TASR

Kanadskému veteránovi po skončení sezóny, aj keď pre San Jose Sharks už koniec nastal po vypadnutí v druhom kole play off s Vegas Golden Knights, vyprší zmluva. Všetko však nasvedčuje tomu, že bude aj naďalej hrávať v slnečnej Kalifornii.

Najlepšie platený útočník Sharks by sa 1. júla mohol teoreticky dostať na listinu nechránených voľných hráčov, keďže jeho jednosezónny 8 miliónový kontrakt sa chýli ku koncu. Víťaz Art Ross TrophyHart Trophy zo sezóny 2005/2006 sa pre americké média vyjadril, že si praje zostať v organizácii Žralokov aj naďalej.

Thornton chce podpísať opäť jednoročnú zmluvu a je ochotný pristúpiť na výrazné zníženie platu, aby samohol kalifornský tím dostatočne posilniť na trhu s voľnými hráčmi, ktorý sa začína už spomínaného 1. júla.

Olympijsky víťaz z roku 2010 tiež uviedol, že má roztrhnutý predný skrížený väz a poranenie mediálneho postranného väzu pravého kolena, teda rovnaké zranenie, ktoré ho trápilo minulý rok, len na opačnej nohe. Cez leto tak bude prebiehať potrebná rehabilitácia.

Jumbo Joe odohral v drese San Jose13 sezón a fanúšikovia veria, že bradatý center, ktorý je ikonou klubu, bude na ľad nastupovať aj      v ďalšom ročníku. Počas celej kariéry nazbieral 38-ročný univerzál 1427 bodov1493 zápasoch zámorskej profiligy.