Main Content

Lewandowski v Bayerne pod paľbou kritiky: Pustila sa doňho klubová legenda

pondelok, 7. máj 2018 12:28 | Autor: Timotej Gašper

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

S hviezdnym útočníkom Bayernu sú v poslednom období len problémy, k čomu sa tvrdo a jasne vyjadrila klubová legenda, Paul Breitner.

Okolo 29-ročného útočníka sa už dlhodobo točia špekulácie ohľadom jeho odchodu z Allianz Areny, ktoré môžu už o pár týždňov nabrať reálne kontúry. Robert práve ukončuje v Mníchove štvrtú sezónu, ktorá je ako obvykle bohatá na góly, no tiež na kontroverzné chovanie hviezdneho zakončovateľa.

Po vypadnutí z Ligy majstrov odohrali Bavori cez víkend predposledné kolo Bundesligy na ihrisku Kolína, v ktorom bol Robert vystriedaný, čo sa mu však vôbec nepáčilo. Na pozápasovej tlačovej konferencii situáciu profesionálne uzemnil tréner Heynckes: "Nikto nie je rád, keď musí ísť dolez ihriska. Sme ale v Bayerne, tu nemám 12 či 13 kvalitných hráčov, ale oveľa viac. A síce, šéfom som tu ja."

Pridal sa aj Paul Breitner: "Má príliš veľké ego! Stále to je len o JA! JA! JA! Nie je to len o góloch v Bundeslige, ale aj v najdôležitejších zápasoch v Lige majstrov, čo sa mu ale nepodarilo. Ak sa chce stavať na úroveň Ronalda, musí tak v prvom rade aj hrať. Vôbec sa nepozerá na tím, ale stále len na seba. To nie je dobré v prvom rade preňho a ani pre klub. Už pred rokom kritizoval veci, o ktoré sa vôbec nemusí starať."

O autora 40 tohto-sezónnych gólov sa aktívne zaujíma Chelsea, Manchester United aj Real Madrid, pričom tréner Heynckes prezradil, že "Lewy" odhalí svoju budúcnosť už čoskoro. Pravdepodobne každý v Bayerne by bol za jeho zotrvanie rád, až teda na 66-ročného Paula Breitnera: "Myslím si, že kapitola Lewandowski by týmito scénami mohla v klube skončiť".