Main Content

VIDEO: Hajlovanie či vstup do kabíny rozhodcov. Kmotrík ml. opäť prekročil hranice

piatok, 4. máj 2018 10:23 | Autor: Martin Gregor

Kmotrík - zdvihnutá pravica a návšteva kabíny rozhodcov
Kmotrík - zdvihnutá pravica a návšteva kabíny rozhodcov | zdroj: Sport.sk, Facebook

Ivan Kmotrík ml., ktorý vo futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava pracuje na pozícii viceprezidenta a generálneho manažéra, je v poslednej dobe často spomínané meno z rôznych, nie príliš chválitebných dôvodov.

Upozornil na seba aj počas finálového zápasu Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Ružomberkom, v ktorom počas prestávky navštívil kabínu rozhodcov, kde ako funkcionár nemal čo hľadať. Nuž a po zápase so zdvihnutou pravicou gestikuloval smerom k tribúne, čím sa dokonca mohol dopustiť trestného činu. Keď si pustíte zvuk, sami pravdepodobne budete dobre počuť, čo počas toho kričal. 

VIDEO: Gesto Ivana Kmotríka mladšieho (pustite si aj zvuk)

VIDEO: Ivan Kmotrík počas polčasu na návšteve rozhodcov

K obom incidentom vzniklo oficiálne vyhlásenie aj zo strany zástupcov bratislavského klubu. Prikladáme ich bez redaktorských úprav. 

Oficiálne stanovisko ŠK Slovan Bratislava

„ŠK Slovan Bratislava odmieta akúkoľvek spojitosť s prejavmi rasovej nenávisti či intolerancie. Zábery na videu považujeme za nešťastné a vytrhnuté z kontextu. Po zápase a zisku trofeje sa viceprezident klubu veľmi radoval a vôbec mu nenapadlo, že jeho gesto môže byť pochopené inak ako obyčajný pozdrav.

V kádri Slovana Bratislava aktuálne pôsobia hráči dvanástich rôznych národností. Počas éry Ivana Kmotríka ml. prišlo do klubu viacero hráčov tmavej pleti. Všetci sa stretli s maximálne otvoreným prístupom zo strany vedenia klubu a špeciálne viceprezidenta Ivana Kmotríka ml. Napríklad Ibrahim Rabiu nedávno v rozhovore pre RTVS ocenil postoj a správanie vedenia klubu voči svojej osobe. Viceprezident klubu viackrát vyhlásil, že nerozlišuje, akej farby pleti či národnosti hráč je, záleží mu v prvom rade na jeho kvalite.

Viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. dôrazne odmieta, že by jeho gesto malo čokoľvek spoločné s nenávistnými prejavmi a plne sa od nich dištancuje. Vedie klub tak, aby bol otvorený a tolerantný voči ľuďom všetkých národností bez rozdielu farby pleti či náboženstva.”

Vyjadrenie Ivana Kmotríka k návšteve kabíny rozhodcov

,,Počas prvého polčasu sme mali indície, že v našom sektore rastie napätie medzi fanúšikmi a bezpečnostnou službou a že môže prísť k problému. Ako zástupca klubu som mal akreditáciu, ktorá mi umožňovala aj vstup na ihrisko, no samozrejme, bez povolenia rozhodcov som naň nemohol vstúpiť počas hry. Preto som bol hlavného rozhodcu požiadať o to, aby mi v prípade, že v našom sektore nastane problém, umožnil vstup na ihrisko a k fanúšikom. Informoval som ho, že v prípade prerušenia zápasu, čo sa bohužiaľ skutočne udialo, urobím všetko pre to, aby som fanúšikov upokojil. Rozhodcom som podal túto informáciu, oni mi odsúhlasili, že v prípade prerušenia zápasu môžem vstúpiť na hraciu plochu a upokojiť fanúšikov. Následne som kabínu opustil a odišiel som na hraciu plochu, kde som nášmu ženskému družstvu pogratuloval k zisku Slovenského pohára."