Main Content

Obranca Liverpoolu Van Dijk o rozhodcoch: Koho to zaujíma...

piatok, 4. máj 2018 08:17 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti FC Liverpool
Futbalisti FC Liverpool | zdroj: TASR

Semifinále Ligy majstrov poznačili veľké chyby rozhodcov, ktoré dopomohli Realu Madrid a Liverpoolu do finále súťaže. O pochybeniach arbitrov prehovoril obranca The Reds Virgil Van Dijk.

Či už zápasy medzi Bayernom Mníchov a Realom Madrid alebo súboje Liverpoolu s AS Rím poznačili chyby rozhodcov. Arbitri chybovali na všetky strany a opäť sa otvorila diskusia o tom, že by mal byť do futbalu zavedený videorozhodca, ktorý by podobným problémom predišiel.

Pre denník ​Metro hovoril o kontroverziách holandský stredný obranca Virgil Van Dijk. Novinári sa ho pýtali hlavne na ruku Alexandra – Arnolda. „Koho to zaujíma? Aj tak by sme postúpili. Aj na našej strane sa pár vecí neodpískalo. To je futbal.“

„Rozhodcovia robia rozhodnutia spolu so svojimi asistentmi. Zápas proti Rímu sa hral v zmysle fair-play, postup ďalej sme si zaslúžili,“ nesúhlasil Van Dijk s tvrdeniami, že si Liverpool nezaslúži byť v kyjevskom finále.

„Musíme si užiť to, kde sme, máme na to pár dní. Potom sa musíme sústrediť na ligu, kde stále máme o čo bojovať,“ zakončil Van Dijk svoj prehovor a už sa odmietol vracať ku chybám arbitrov. Tak či onak, hlavní rozhodcovia budú vo finále Ligy majstrov ešte pod väčším drobnohľadom.