Main Content

Bude hrať Hossa v budúcej sezóne? Malá šanca tam je

streda, 25. apríl 2018 10:24 | Autor: Marek Ďaďo

Marián Hossa
Marián Hossa | zdroj: © TASR

Len nedávno začalo internetom kolovať vyhlásenie generálneho manažéra Chicaga Blackhawks, Stana Bowmana, že Marián Hossa si pravdepodobne nezahrá ani v nasledujúcej sezóne. Slovenský krídelník ale v rozhovore mierne oživil nádeje fanúšikov.

 Včera sme mohli Mariána vidieť na finálovom dueli medzi domácim TrenčínomBanskou Bystricou. Kvôli 7. zápasu finálovej série sa rozhodol priletieť na Slovensko a s ďalšími známymi menami napäto fandil domácemu Trenčínu. I keď Vojaci prehrali 1:5, Hossa si pochvaľoval. „Bolo to iné, nič ma nebolí. Hokej som si užil z inej stránky. Sedel som v lóži s našimi najvyššími a vnímal to z inej perspektívy,“ prehovoril pre portál šport24.sk.

Marián samozrejme nezabudol okomentovať súčasnú zdravotnú situáciu. „Neviem momentálne viac povedať. Niežeby som nechcel, ale ešte preberáme nejaké veci, debatujeme. Nemyslím si však, že stav sa zlepší, je preto viac pravdepodobné, že hrať nepôjdem. Ale nie je to ešte stopercentné.“

Chicago prežilo sezónu, na ktorú vo veternom meste nie sú zvyknutí. Skončilo posledné v divízii a brány play off boli na kilometre ďaleko.

„Nielenže ja som nehral, ale najväčšia rana bola, že na polovicu sezóny vypadol brankár Corey Crawford. Ale udržali si na budúci rok trénera, aj generálneho manažéra, čo je veľký krok od vedenia.“

Fanúšikom slovenského hokeja zostáva iba veriť, že sa Hossov stav radikálne zlepší. Je to predsa jeden z najlepších (ak nie ten najlepší) hokejistov našej malej krajiny.