Main Content

Ovečkin sa teší na ďalšie konfrontácie s Crosbym

utorok, 24. apríl 2018 10:47 | Autor: Martin Gregor

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

A je to tu zas. Po roku sa opäť v 2. kole dočkáme súboja dvoch velikánov, kedy Ovechkinov Washington Capitals narazí na Crosbyho Pittsburgh Penguins. Ruský ostrostrelec verí, že tentoraz to už vyjde.

Nie je tajomstvom, že rivalita medzi OvechkinomCrosbym je označovaná ako tá najväčšia spomedzi všetkých hráčov NHL, odkedy obaja lídri vstúpili do ligy. Úspechy však jasne hovoria v prospech kapitána Penguins. Ovechkin má na svojej poličke individuálnych trofejí dosť, no čo sa tímového úspechu týka, zatiaľ vyhral „iba“ 3-krát majstrovstvá sveta s ruským národným tímom. Čo by za to dali iní hokejisti. V porovnaní s Crosbym, ktorý je členom Triple Gold Clubu (víťazstvo na MS, olympiáde aj NHL), však zaostáva o obrovský kus.

Washingtonský kapitán ale verí, že po dvoch vyradeniach od Penguins za sebou, to môže tento rok konečne vyjsť. „Nemôžem sa dočkať. Je to pre nás veľká príležitosť urobiť krok vpred. Samozrejme, sú to back-to-back šampióni. Vedia ako hrať. Vedia ako zvládať tlak. Bude to pre nás veľká séria,“ vyjadril sa Ovechkin v pozápasovom rozhovore, kedy strelil dva góly a výrazne tak prispel k víťazstvu Caps 6:3, ktoré im zabezpečilo postup do 2. kola.

„Veríme v seba. Nezáleží na tom čo sa stalo, musíme držať spolu. Musíme sa držať plánu a systému, ktorým hráme,“ pokračoval Rus.

V 1. kole proti Columbusu Blue Jacket zvíťazil tím z hlavného mesta USA po dramatických stretnutiach. 4 zo 6 zápasov skončili až v predĺžení. Niečo podobné sa dialo aj pred rokom v sérii s Torontom. Túto sezónu však nie je na Capitals kladený taký tlak ako po minulé roky. V konečnom dôsledku im to možno pomôže. Múdrejší budeme o niekoľko týždňov.