Main Content

Legendárny Alex Ferguson zložil Arséne Wengerovi veľký kompliment

sobota, 21. apríl 2018 10:07 | Autor: Jakub Vaverka

Ferguson a Wenger
Ferguson a Wenger | zdroj: TASR

Arsene Wenger po sezóne skončí na lavičke Arsenalu. Francúzskej trénerskej legendy vzdal hold aj legendárny Alex Ferguson.

Včera londýnsky Arsenal oficiálne oznámil, že francúzsky tréner Arsene Wenger po dvadsiatich dvoch rokoch skončí na lavičke londýnskeho veľkoklubu. Francúz prišiel do Londýna v roku 1996 a za túto dobu sa navždy vryl do histórie klubu aj ligy.

Jedným z jeho najväčších rivalov bol svojho času Sir Alex Ferguson, legendárny tréner Manchestru United. Práve SAF prostredníctvom oficiálnej klubovej stránky vzdal svojmu niekdajšiemu súperovi hold. „Som veľmi šťastný za Arsenea Wengera. Chovám k nemu a k práci, ktorú odviedol v Arsenale obrovský rešpekt.“

„22 rokov, ktoré venoval práci, čo miluje sú skvelým vypovedaním o jeho talente, profesionalite a zapálení do futbalu. V ére, kedy majú futbaloví tréneri životnosť rok alebo dva, dĺžka jeho pôsobenia v tíme, ako je Arsenal, len potvrdzuje jeho kvality,“ pokračoval Ferguson.

Wenger vo svojej kariére odkoučoval 823 zápasov, spomedzi všetkých trénerov najviac v celej histórii Premier League. „Som rád, že svoj odchod oznámil v tejto fáze sezóny, aby si dostal rozlúčku, ktorú si zaslúži. Bezpochyby je to jeden z najlepších manažérov histórie ligy. Som pyšný a to, že som bol jeho rivalom, kolegom a priateľom,“ zakončil Sir Alex.