Main Content

Ibrahimovič na MS? Ak pôjde, naruší celý tím, myslí si švédsky reprezentant

piatok, 20. apríl 2018 13:34 | Autor: Timotej Gašper

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: © TASR

Švédsky reprezentačný brankár sa ostro vyjadril k možnej účasti Zlatana Ibrahimoviča na blížiacich sa Majstrovstvách sveta.

Očakávalo sa, že ak by Zlatan Ibrahimovič napokon cestoval ako hráč na Majstrovstvá sveta, verejnosť na čele s celým švédskym národným tímom by skákala od radosti. Napočudovanie, reprezentačný brankár Karl-Johan Johnsson, si servítku pred ústa nedával a v rozhovore presne opísal negatíva, ktoré by so svojim návratom Zlatan do reprezentácie priniesol. "Hráme ako tím, všetci spolu, no so Zlatanom je to ťažšie. Je veľká osobnosť a je individualista, čo prenáša celú hru len naňho. Bez neho hráme viac ako kolektív. Ak sa zúčastní, naruší to tím."

Zlatan je vo veku 36 rokov hráčom LA Galaxy, kde v tamojšej MLS dokázal dať v 3 zápasoch už 3 góly. 112-násobný švédsky reprezentant odložil národný dres do skrine ešte pred dvoma rokmi, no po tom, čo sa Švédi prekvapivo dostali na záverečný turnaj cez Talianov, sa Ibra začal pohrávať s myšlienkou vrátiť sa do kádru a pomôcť svojej krajine.

"Určite do Ruska pôjdem, no viac teraz nemôžem povedať, lebo ľudia by ma asi obesili," povedal humorne Zlatan v nedávnej relácií, ktorej sa zúčastnil ako hosť. Zlatanovu účasť na MS mierne podporil aj fakt, že futbalový cestovateľ a velikán sa pred pár dňami dohodol na lukratívnej marketingovej spolupráci so spoločnosťou VISA, ktorá patrí k hlavným partnerom Majstrovstiev sveta.

"Je len a len na trénerovi, či sa rozhodne ho vziať alebo nie. No dostali sme sa na MS bez neho a viem, že by sme aj hrali dobre aj bez neho. Ale opakujem, ide o trénerovu voľbu. Ak by napokon išiel, hral by dobre, to som si istý. Nie som si však istý, či chce tréner robiť také veľké zmeny, keďže by si to žiadalo zmenu celého herného systému," dokončil kritický monológ 28-ročný brankár francúzskeho celku Guingamp.

Tri korunky načnú svoju ruskú púť 18.júna proti outsiderovi z Južnej Kórei, no neskôr ich čaká pikantné Mexiko a najmä úradujúci šampión, Nemecko.