Main Content

Pep Guardiola sa v lete pokúsi získať oporu Bayernu Mníchov

piatok, 20. apríl 2018 08:34 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Popredné britské médiá prišli so správou, podľa ktorej sa tréner Manchestru City zameral na letný zisk hviezdy mníchovského Bayernu.

Keď v lete 2016 prevzal Pep Guardiola kormidlo Manchestru City, písalo sa o nákupe dvoch či dokonca troch hráčoch jeho bývalého klubu. Vedenie Bayernu sa však so Španielom dohodlo, že prvý rok nebude lákať hráčov FCB do prestížnej Premier League. Teraz však Guardiola završuje v City už svoju druhú sezónu, v ktorej nekompromisne ovládol domácu súťaž a už teraz je istým majstrom.

V lete bude chcieť Pep pre svoj silný tím ďalšie posily, no tentokrát sa už plánuje zamerať na kvalitu, nie kvantitu. Prekvapivou posilou pre „The Sky Blues“ sa môže stať Thiago Alcantara, ktorý je pre Bayern už od roku 2013 viac než dôležitou súčasťou. 27-ročný tvorivý stredopoliar spolupracoval s Guardiolom aj v Barcelone, odkiaľ si ho v lete 2013 Pep vytiahol do Allianz Areny.

Thiaga síce v posledných rokoch zužovalo viacero zranení, no pri každej hernej príležitosti dokázal svoje nevídané nadanie. V tejto sezóne dal v drese FCB 7 gólov a pridal aj 3 asistencie. Vedenie Bavorov je podľa správ rázne proti odchodu 27-násobného španielskeho reprezentanta, no taktiež rešpektujú, ak samotný hráč požiada o prestup.

Pep Guardiola a Thiago majú spolu veľmi dlhý a dôverný vzťah, čo môže už o pár mesiacov vo veľkej miere prispieť k prekvapivému prestupu, ktorý mimochodom môže stáť až 70 miliónov eur.