Main Content

Guardiola dostane na posily 400 miliónov! Ako s nimi naloží?

streda, 18. apríl 2018 10:24 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Tréner Manchestru City dostane v lete od majiteľov klubu z Etihad Stadium ďalšiu astronomickú čiastku a bude veľmi otázne, ako s ňou naloží.

Na Etihad Stadium sa chystá ďalšia, vylepšená verzia seriálu s názvom "Míňame s Pepom Guardiolom". Pep načal svoju anglickú kariéru v roku 2016. Arabskí majitelia klubu z Eastlands prisľúbili španielskemu trénerovi neobmedzené finančné prostriedky a takpovediac voľnú ruku pri stavbe svojho vysnívaného kádru.

Bývalý tréner Barcelony či Bayernu Mníchov neotáľal a za dva roky kompletne prestaval tím „The Sky Blues“, na čo dovedna minul nepredstaviteľných 530 miliónov eur. Mená ako Sané, Walker, Laporte, Gundogan, Silva, Mendy a ďalší pomohli zrealizovať Guardiolovu predstavu o stabilnom a silnom tíme, no španielsky taktik ešte ani zďaleka neskončil.

Zahraničné médiá informujú, že už istý majster Premier League chce v lete ešte viac zoceliť káder. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tím nabitý hviezdami je už takmer nemožné vylepšiť, no píše sa, že Pep má v pláne priviesť v lete dvoch alebo troch hráčov svetovej kvality. Zatiaľ nie je úplne jasné, na koho konkrétne má Guardiola zálusk, no píše sa najmä o oživení zálohy a tiež útoku.

V dnešnej dobe neobmedzených prevažne finančných možností chce tréner Manchestru Cit vybudovať káder, ktorý sa bude pravidelne uchádzať o triumf nielen v Premier League, ale aj v Lige majstrov.