Main Content

Je budúcnosť trénera Washingtonu závislá od play-off? Odpovedá samotný Trotz

piatok, 13. apríl 2018 09:41 | Autor: Jakub Vaverka

Barry Trotz
Barry Trotz | zdroj: TASR

Scenár Washingtonu Capitals v posledných sezónach sa opakuje. Perfektná základná časť, veľké očakávania pred play-off a následné sklamanie v druhom kole vyraďovacích bojov.

Šéfom lavičky Caps je skúsený Barry Trotz, avšak Washington Post špekuluje o tom, dokedy tomu tak bude.Capitals majú za posledných jedenásť rokov deviaty raz za sebou výhodu domáceho prostredia v úvode série. „Očakávania,“ tak jedným slovom Trotz opísal to, čo cíti počas play-off. „Je to najlepšia časť celej sezóny.“ Úvod Washingtonu ale do vyraďovacích bojov nevyšiel, v noci prehrali s Columbusom na vlastnom ľade 3:4 po predĺžení.

Barry Trotz je trénerom Capitals od roku 2014, pričom jeho hlavným cieľom bolo získať Stanley Cup. Aj napriek zisku Prezidentskej trofeje či vyrovnanosti tímu, sa mu to doposiaľ ani raz nepodarilo. „Play-off nebolo pre Trotza nikdy najlepšou časťou ročníka. Tlak na Capitals je obrovský. Tlak je aj na ich trénerovi, ktorý možno bude musieť niektoré veci prehodnotiť,“ tvrdia americkí novinári.

„Áno, pozeráte sa do minulosti. Ja som sa pozrel tiež. Boli sme v ťažkej konferencii. Narazil som na Chicago, keď bolo na vrchole či potom na Pittsburghu. Los je záležitosťou šťastia, o tom to je,“ hovorí Trotz, ktorý so svojím tímom v posledných rokoch vypadol práve na Pens.

Novinári z Washington Pot sa nazdávajú, že ak Capitals neuspejú ani tento rok, mohlo by to znamenať koniec Barryho Trotza na ich lavičke. „To ani nebudem komentovať. Kvôli tomuto by som spánok rozhodne nestrácal. Je to otázka na generálneho manažéra alebo na majiteľa. Neexistuje asi otázka, o ktorú by som sa staral menej," zakončil Trotz.