Main Content

Kapitán Washingtonu Ovečkin pred play-off: Tento rok sme iný tím

pondelok, 9. apríl 2018 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Washington Capitals každoročne patrí medzi favoritom na celkový triumf NHL, ale v rozhodujúcej fáze sezóny, teda v play-off, tradične zlyhá. Pred začínajúcou vyraďovacou fázou sezóny prehovoril o tejto téme kapitán Caps Alexander Ovečkin.

V posledných rokoch sa pre Washington Capitals stalo konečnou druhé kolo play-off NHL. Dobre hrajúci Caps patria každoročne medzi najväčších favoritov súťaže, ale vyraďovacie boje partii okolo Ovečkina dlhodobo nevychádzajú. Táto sezóna by mala byť iná.

Americké médiá sa v týchto dňoch vo veľkom venujú hlavne zlyhaniam Caps z posledného obdobia. „Aby som k vám bol úprimný, nerozmýšľame nad tým, čo sa stalo v minulosti,“ začal pre oficiálnu stránku NHL kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

Ovečkin vo svojej kariére nikdy nevyhral Stanley Cup a nie tajomstvom, že to patrí medzi jeden z jeho najväčších snov. „Tento rok sme iný tím ako v minulosti. Máme v sebe niečo nové, čo sme predtým nemali,“ myslí si ruský bombardér.

Podľa obrancu Brooksa Orpika prispeli k skorému zlyhaniu Washingtonu obrovské očakávania verejnosti. „Myslím si, že v kabíne bol vytvorený obrovský tlak. Myslím si, že niektorí z nich to nechceli priznať, ale nakoniec nás to dobehlo.“

Capitals nastúpia v prvom kole play-off proti Columbusu a budú favoritom.