Main Content

Robben s Ribérym dostanú nové zmluvy len pod jednou podmienkou

utorok, 10. apríl 2018 11:15 | Autor: Timotej Gašper

Franck Ribéry a Arjen Robben
Franck Ribéry a Arjen Robben | zdroj: TASR

Takmer všetky popredné svetové média prišli v posledných hodinách so správou, podľa ktorej delí hrajúce legendy Bayernu Mníchov Arjena Robbena a Francka Ribéryho od nových zmlúv len pristúpenie na jednu dôležitú podmienku.

Arjen Robben a Franck Ribéry sú 34 respektíve 35-ročné ikony mníchovského klubu, ktoré dokopy odohrali v drese Bavorov už 667 zápasov. Keďže Holanďan aj Francúz sú už v pokročilom futbalovom veku, očakávalo sa, že aktuálna sezóna bude pre nich v drese nemeckého majstra posledná.

Jedni z najdôležitejších hráčov Bayernu v poslednej dekáde však stále disponujú silnou výkonnosťou, ktorá má vedenie klubu presvedčiť k predĺženiu ich pracovných kontraktov ešte o jeden rok, no len ak kývnu na podmienku, že v budúcom ročníku sa budú musieť uspokojiť oveľa častejšie s lavičkou.

Riaditeľ Bayernu, Karl-Heinz Rummenigge, sa na ich adresu vyjadril: "Sú pre náš tím veľmi dôležití. Vôbec nemám pocit, že už majú toľko rokov, pretože stále hrajú ako o 10 rokov mladší."

Bayern Mníchov sa po rokoch kritiky pomaly chystá na generačnú obmenu hráčov, pričom ako prvé majú prísť nové mená, ktoré nahradia práve ofenzívne duo "Robbery".

Otázne je, ako na túto ponuku Ribéry a Robben zareagujú a či pre nich nebude atraktívnejšie radšej odísť do klubu, v ktorom by dostávali viac herných príležitostí.