Main Content

Vzdá Real Madrid Barcelone poctu v prípade zisku titulu? Zidane má jednoznačný názor!

sobota, 7. apríl 2018 14:37 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid | zdroj: TASR

Guard of honor alebo ulička cti je tradíciou, pri ktorej tím urobí pred stretnutím súperovi koridor a gratuluje mu k zisku majstrovského titulu. Matematicky je reálne, že v čase El Clásica Barcelona už bude majstrom Španielska.

Na jazyk sa teda dostáva otázka, či by Real Madrid urobil v májovom vzájomnom zápase Barcelone guard of honor. Rivalita medzi katalánskym gigantom a Bielym Baletom je obrovská, ale táto tradícia je zaužívaná dlhé desaťročia.

Zinedine Zidane a jeho tím ale pripravený Barcelone hold nevzdať. Francúzovi sa totiž nepáči, že Blaugranas neurobili Merengues koridor v decembri, keď Real vyhral MS klubov. „Neviem, ako často sa ma na to idete pýtať, ale moja odpoveď je jednoznačná.“

„Je to moje rozhodnutie, tak to je,“ povedal Zidane novinárom. „Barcelona v decembri porušila tradíciu,“ priniesol slová Francúza madridsky ladený denník Marca.

„Nechápem presne významu uličky cti a v El Clásicu sa konať určite nebude. Aj tak, od konca sezóny sme zatiaľ ďaleko,“ zakončil Zidane, ktorý podľa všetkého svoj postoj k tejto problematike nezmení.