Main Content

Kapitán Islanders Tavares prehovoril o svojej budúcnosti: Zmení v lete pôsobisko?

piatok, 6. apríl 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

John Tavares
John Tavares | zdroj: TASR

New York Islanders si s určitosťou nezahrá play-off NHL, ale klub musí v týchto dňoch riešiť predovšetkým to, či si udrží útočníka Tavaresa. Jeden z najlepších forwardov ligy sa totiž čoskoro stane voľným hráčom.

Nočný zápas proti New Yorku Rangers mohol byť pre kanadského útočníka Johna Tavaresa vôbec posledným domácim stretnutím v drese New Yorku Islanders. 27-ročný zakončovateľ sa totiž prvého júla stane nechráneným voľným hráčom a záujem o jeho služby je obrovský.

„Ani som o tom len nerozmýšľal, ale už keď ste s tým prišli,...skutočne neviem. Nechcel by som hovoriť o konci, neuvažujem týmto spôsobom. Snažím sa len hrať zápas za zápasom a o mojej situácii sa budem zamýšľať pár týždňov po skončení sezóny,“ začal Tavares pre  oficiálnu stránku NHL.

Tento Kanaďan je najproduktívnejším hráčom Ostrovanov v tejto sezóne. Nazbieral dovedna 83 bodov za 36 gólov a 47 asistencií. Newyorčania si ale druhý raz za sebou nezahrajú vo vyraďovacích bojoch. „Byť tam, kde sa nachádzam je ťažké. Nezahrať si v play-off je náročné. Nie je to dobré, mohli sme byť v centre pozornosti, takto prídeme o šancu.“

Kapitán Islanders tvrdí, že vplyv na prestupové špekulácie nemá. „Nedokážem kontrolovať pozornosť ľudí. Snažím sa byť sám sebou a vydať zo seba to najlepšie. Až kým neskončí sezóna budem robiť, čo sa dá. Ročník síce skončí na konci týždňa, ale takto ja neuvažujem. Snažím sa byť najlepším kapitánom, akým môžem.“

John Tavares podpísal svoj aktuálny kontrakt s Ostrovanmi v roku 2011, pričom jeho budúcnosť patrí v zámorí medzi najhorúcejšie témy. Interes o jeho služby má dlhodobo niekoľko tímov, ktoré by radi v krátkom časovom intervale získali Stanley Cup.