Main Content

Buffon pred štvrťfinále neskrýva rešpekt: Real Madrid je najlepší tím na svete

pondelok, 2. apríl 2018 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: TASR

Dvojzápas Juventusu Turín s Realom Madrid bude jedným z najväčších ťahákov štvrťfinále Champions League. O tomto futbalovom sviatku prehovoril legendárny Gigi Buffon.

Ozdobou tohtoročného štvrťfinále Ligy majstrov bude súboj Realu Madrid a Juventusu Turín. V repríze minuloročného finále sa stretnú dva celky, ktoré patria k úzkej svetovej špičke. „Veríme, že tento raz to bude o inom. Hádam zmeníme to, čo sa stalo v cardiffskom finále,“ začal v rozhovore pre španielsky denník Marca legendárny Gianluigi Buffon.

Talianska futbalová ikona má jasný názor na to, ako znie recept na vyradenie úradujúceho šampióna Ligy majstrov. „Musíme na ihrisku preukázať naše najväčšie zbrane. Tréner vie, ako na to. Real Madrid je lepší ako Juventus Turín. To nie je o tom, čo hovorím ja, to potvrdí história, ktorá je založená na tituloch a číslach.“

„Myslím si, že výhra v Lige majstrov zostáva mojím snom, ktoré bude veľmi náročné naplniť. Máme na to, aby sme bojovali s Realom Madrid, ale tento klub počas minulých rokov ukázal, že má v sebe niečo iné a špeciálne,“ myslí si majster sveta z roku 2006.

Buffon neskrýva pred štvrťfinálovým súperom Juventusu Turín obrovský rešpekt. „Real Madrid je najlepší tím na svete. Môže to niekto spochybniť? Vyhrali trikrát Ligu majstrov za posledné štyri roky. Sú číslom jedna a to nemôže poprieť nik. Každý zápas je ale iný. My hráme dobre, ale favoritom nebudeme.“