Main Content

Buffon o Cristianovi Ronaldovi: Je to veľmi inteligentný futbalista

piatok, 30. marec 2018 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Gianluigi Buffon prehovoril o hviezdnom Cristianovi Ronaldo. K ťahúňovi súpera Juventusu vo štvrťfinále Ligy majstrov chová veľký rešpekt.

V úvode sezóny kritizovaný Cristiano Ronaldo vstúpil do roku 2018 ako víchor a dáva gól za gólom. Biely Balet sa bude na jeho presné zásahy spoliehať aj vo štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom narazí na výborne organizovaný Juventus Turín.

O 33-ročnom ofenzívnom univerzálovi prehovoril legendárny brankár Starej Dámy Gianluigi Buffon. „V priebehu rokov sa veľmi zlepšil po atletickej stránke. Ako hráč dnes míňa menej energie. Obdivujem ho, je to pragmatický človek.“

„Cristiano Ronaldo je veľmi inteligentný, pretože dokázal zmeniť štýl svojej hry. Jeho zakončenie je smrtiace. Vždy odovzdáva sto percent a na ihrisku pripomína zabijaka,“ nešetril chválou na Portugalčana jeden z najlepších brankárov histórie.

„Ronaldo má jasný štýl v tom, čo robí aj v tom, čo hovorí,“ zakončil Buffon, ktorého slová priniesol portál Goal.com. Real Madrid odohrá prvý zápas s Juventusom Turín v rámci štvrťfinále Ligy majstrov už 3. apríla.