Main Content

Ostrá kritika na Guardiolu: Preceňuje svoje schopnosti a má slabé sebavedomie!

piatok, 30. marec 2018 13:32 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Pep Guardiola sa nedávno stal obeťou veľkej kritiky zo strany bývalého lekára Bayernu Mníchov, ktorý musel opustiť klub práve za Guardiolovej éry.

Doktor Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt pracoval ako hlavný lekár Bayernu Mníchov takmer 20 dlhých rokov a jeho kvalitu potvrdzuje aj fakt, že už od roku 1996 je lekárom nemeckej reprezentácie. Ospevovaný medik si tak v klube aj u verejnosti vytvoril prirodzený a silný rešpekt a len málokto ho spochybňoval.

Nebol by to však ten známy Pep Guardiola, keby si nepotreboval dokazovať svoju neotrasiteľnú futbalovú pozíciu. „Absolútne nerešpektoval a zanedbával medicínsku profesiu,“ načal lekár Wohlfahrt v kritickom rozhovore pre nemeckú stanicu ZDF.

Doktor s obrovskými skúsenosťami sa tak pod Guardiolovym vedením musel s mníchovským klubom rozlúčiť, čo bolo pre verejnosť veľkým šokom. „Jemu vôbec nešlo o uzdravenie hráčov, ale len o ich utlemenie bolesti. Bolo to úplne proti mojej filozofii. Podcenil ma a chcel, aby som robil presne to, čo povie. Veľmi sa však precenil, lebo si o sebe myslí, že všetko vie lepšie ako ostatní. Bol som pre neho príliš veľká konkurencia autority, keďže som mal v klube silnú pozíciu.“

Guardiola v Bayerne častokrát kritizoval lekársky prístup k zranením hráčom, ktorých chcel mať čím skôr k dispozícií aj za cenu rizík, ktoré si ako človek mimo medicínskej brandže neuvedomoval.

„Nemohol zniesť, že mám podobne silnú pozíciu ako on. Každú možnosť potlačiť moje rozhodnutia využil. Myslím si, že Pep je človek s nízkym sebavedomím a snaží sa to vždy skrývať tým, že si to vybije na niekom inom.“

Už 75-ročný vychýrený mníchovský medik tak nalial riadne veľa benzínu do ohňa, no rozprával z vlastnej skúsenosti a v dnešnom futbale je častým javom, že niektorí tréneri sú odhodlaný presadiť svoju vôľu akýmkoľvek spôsobom.