Main Content

Tomáš Jurčo žiaril v zápase proti Winnipegu, bodoval aj Sekera

piatok, 30. marec 2018 08:02 | Autor: TASR

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

New York 30. marca (TASR) - Dva góly slovenského útočníka Tomáša Jurča pomohli k domácemu triumfu Chicaga 6:2 nad Winnipegom v zápase zámorskej NHL v noci na piatok.

Do play off postúpilo Toronto aj Washington, hoci nehrali. Pre Capitals potvrdila miestenku v play off výhra Pittsburghu nad New Jersey 4:3 po predĺžení, pre Maple Leafs znamenala spečatenie účasti v bojoch o Stanleyho pohár výhra Ottawy nad Floridou 3:2 po predĺžení.

Zo Slovákov bodoval aj obranca Andrej Sekera, ktorý si pri prehre jeho Edmontonu 1:2 na ľade Vancouveru zapísal asistenciu.

Jurčo strelil v sezóne piaty a šiesty gól. V súboji najprv v 25. minúte zvýšil na 3:0, resp. v 32. minúte už na 4:0 pre Blackhawks. Chicago ukončilo negatívnu štvorzápasovú sériu prehier na domácom ľade.

Boston bez zraneného kapitána Zdena Cháru zdolal doma Tampu Bay 4:2 a dostal sa na čelo Atlantickej divízie. Ottawa bez zraneného útočníka Mariána Gáboríka zvíťazila doma nad Floridou 3:2 po predĺžení. Dvojnásobný obhajca Pittsburgh vyhral 4:3 na ľade Devils vďaka ďalšiemu exportnému gólu Sidneyho Crosbyho v predĺžení, keď kapitán Pens "bejzbalovým úderom" prekonal brankára Keitha Kinkaida.

Postúpiť do play off mohlo aj San Jose, to by ale muselo zdolať najlepší tím profiligy Nashville a to sa nestalo, keď Predators doma uspeli 5:3.

Výsledky:

Boston - Tampa Bay 4:2
Buffalo - Detroit 3:6
New Jersey - Pittsburgh 3:4 pp
Ottawa - Florida 3:2 pp
Minnesota - Dallas 5:2
Nashville - San Jose 5:3
Chicago - Winnipeg 6:2
(za domácich T. Jurčo 2+0)
Calgary - Columbus 1:5
Vancouver - Edmonton 2:1
(za hostí A. Sekera 0+1)
Los Angeles - Arizona 4:2