Main Content

Ako je to s lístkami na AS Rím

streda, 10. august 2011 17:56 | Autor: Jakub Vaverka

Ako je to s lístkami na AS Rím
Ako je to s lístkami na AS Rím | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Štvrté predkolo Európskej Ligy sa blíži a s ním aj zápas, aký Slovensko zažije priemerne raz za rok (s výnimkou sezón, v ktorých hrali naše tímy v Lige majstrov). Máme teda na mysli stretnutie, v ktorom si náš zástupca v pohárovej Európe zmeria so súperom vysokého medzinárodného kreditu.

Túto sezónu sa tejto pocty dočká minimálne Slovan, ktorému vyžrebovali v centrále UEFA do playoff o postup do skupinovej fázy Európskej ligy atraktívneho súpera z Apeninského poloostrova – mužstvo AS Rím. Trnavčania dostali žiaľ ťažkého, no nie príliš atraktívneho súpera z Ruska – Lokomotiv Moskva. Ostáva teda len dúfať, že tento rok do Trnavy príde ešte nejaký iný atraktívnejší súper, čo by znamenalo postup Spartaku do hlavnej časti druhého najprestížnejšieho európskeho pohára. 

S veľkým súperom prichádza aj veľký záujem fanúšikov o lístky. Tie na rímskych Vlkov sa začali predávať už včera od 14-tej hodiny v zľavenom predpredaji, ktorý bude trvať do 13. augusta.

Ceny vstupeniek do nedele 14.8. (vrátane):
Business: 55 eur
I. kategória (sektor A) - 27 eur
II. kategória (sektor B) - 15 eur
III. kategória (sektor C, D) - 10 eur

Ceny vstupeniek do nedele 14.8. (vrátane) pre permanentkárov na ich miesta:
Business: 55 eur, I. kategória (sektor A): 24 eur, II. kategória (sektor B): 13,50 eur, III. kategória (sektor C,D):   9 eur

Ceny vstupeniek od pondelka 15.8.:
Business: 70 eur, I. kategória (sektor A): 35 eur, II. kategória (sektor B): 20 eur, III. kategória (sektor C,D): 12 eur


Po tom ako ceny vstupeniek uzreli svetlo sveta zavládla vo fanúšikovskom tábore „belasých” spokojnosť, pretože 10 eur na taliansky veľkoklub je prijateľná čiastka aj v našich končinách. V živej pamäti nám totiž rezonujú ceny lístkov na zápas Žiliny s Chelsea, ktoré sa predávali od 50 eur do astronomických 300. Hoci porovnávať AS Rím s Chelsea  a predkolo Európskej ligy so skupinou Ligy majstrov je prinajmenšom trúfalé myslíme si, že na Slovensku by mal bez väčších problémov vypredať štadión aj elitný klub z hlavného mesta Talianska.

Rimania sa na Slovensku objavili aj pred dvoma rokmi. Ceny lístkov na zápas v Košiciach sa pohybovali od 15 eur do 100 eur.  Slovan teda zvolil prijateľnejšie vstupné ako Košičania, ktorých štadión aj napriek veľkému záujmu pre vyššie vstupné vypredaný napokon nebol.

Dúfajme, že Pasienky, aj keď divákov neupútajú svojím vzhľadom, privítajú vypredaný štadión a zápas sa bude odohrávať pred búrlivou, no slušnou kulisou.  Belasých čaká, dá sa povedať takmer nadľudská úloha, ale bez šance nie sú.