Main Content

Tréner Argentíny vysvetlil, prečo na MS nevezme Dybalu ani Icardiho

piatok, 23. marec 2018 11:25 | Autor: Timotej Gašper

Sampaoli, Icardi, Dybala
Sampaoli, Icardi, Dybala | zdroj: TASR

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie, Jorge Sampaoli, v nedávnom rozhovore vysvetlil, prečo jeho nominácia na blížiace sa Majstrovstvá sveta v Rusku obíde duo hviezdnych útočníkov zo Serie A, Paula Dybalu a Maura Icardiho.

Takmer všetkým popredným favoritom turnaja dozrela hviezdna generácia hráčov a tréneri tak budú musieť pri finálnom výbere dobre zvážiť každú možnosť. "Problémy" má, ako je už zvykom, aj Argentína, keďže do ofenzívy majú "Albicelestes" na výber z hviezd ako Di María, Messi, Higuain, Aguero, Perotti, Lamela či Dybala a Icardi.

Je nad slnko jasné, že ak sa nestane niečo naozaj neočakávané, tak  argentínsku ofenzívu povedie Leo Messi. Tréner Sampaoli však musí k nemu vybrať tých správnych spoluhráčov, aby sa juhoamerická krajina mohla konečne tešiť z úspechu. Z vyššie spomenutých mien samozrejme najviac žiari Higuain, no hneď po ňom dravé duo mladých zakončovateľov z Juventusu respektíve Interu Miláno, Dybala a Icardi. Napriek tomu, že obaja sú v špičkovej forme, na záverečný turnaj sa podľa slov trénera nepozrú. 

"Pre Dybalu bude ťažké zvyknúť si na náš štýl. Nemôžme zlepšiť jeho výkony a musíme zvážiť, či sú aktuálni zabehnutí reprezentanti lepší ako on, alebo sa zamerať na zvýšenie jeho prínosu do našej hry. Icardiho situácia je podobná s tou Paulovou. Porovnanie jeho výkonov v klube a v reprezentácií nie je najlepšie. Musíme na ňom zapracovať, no teraz už nemáme čas. Jeho adaptácia bude pravdepodobne trvať dlhšie, no neodpisujem ho, no ako tréner Argentíny musím uprednostniť prínos do reprezentácie."

Jorge Sampaoli sa možno vyjadril drsne, no zároveň jasne. Napriek tomu je ťažko uveriteľné, že v Rusku takmer naisto neuvidíme ani Dybalu, ktorý dal v tomto ročníku už 21 gólov a ťahá Juventus za ďalšími trofejami, a ani 22-gólového Icardiho, bez ktorého by Inter hral tak možno o záchranu, nie o Ligu majstrov.