Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (8.8.2011)

pondelok, 8. august 2011 20:14 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (8.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (8.8.2011) | zdroj: Jakub Vaverka & Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Neymar sa stane hráčom Realu

O brazílskom talente Neymarovi sa podiskutovalo už veľmi veľa. Jeho meno bolo spájané so všetkými možnými veľkoklubmi, no manažér Santosu sa nedávno vyjadril, že jeho hviezda nikam túto sezónu neodíde. Podľa dnešných správ španielskych periodík však nastala v postoji vedenia brazílskeho klubu zmena. Neymar by vraj mohol do Realu prestúpiť už počas zimy, po tom ako odohrá na sklonku roka v drese Santosu prestížne Majstrovstvá sveta klubov.

Tevez zatiaľ ostáva v Manchestri

Carlos Tévez vyjadril pred otvorením európskeho prestupového trhu túžbu opustiť mužstvo Citizens a vrátiť sa do Južnej Ameriky, aby mohol byť bližšie k svojej rodine. Túto túžbu podčiarkoval prehláseniami o tom, že do Manchestru sa už nikdy nevráti. Zdá sa však, že svoj postoj minimálne pre túto chvíľu prehodnotil, keďže dnes sa objavil na tímovom tréningu.

Mallorca získala Alfara

Alejandro Alfaro prestupuje zo Sevilly do Mallorcy, ktorá tento prestup potvrdila prostredníctvom svojej oficiálnej stránky. 23-ročný útočník by mal vo svojom novom klube pôsobiť minimálne ďalších 5 sezón.

Fiorentina sa zaujíma o Ramireza

Fiorentína sa chystá intenzívnejšie jednať o možnom prestupe Gastona Ramireza z Bologne. 20-ročný reprezentant Uruguaja je v hľadáčiku tohto klubu už dlhšiu dobu, no po tom ako Bologna získala na jeho post skúseného Diamantiho je jeho prestup omnoho reálnejší.

Gunners získali ďalší mladý talent

Arsenal získal do svojich služieb ďalšieho mladíka, ktorý by sa mal stať v najbližších rokoch hviezdou anglickej Premier League. Ide o 17-ročného Alexa Oxlade-Chamerlaina, za ktorého by mali “Wengerovci” zaplatiť Southamptonu odstupné 12 miliónov libier.

Kucka na 50% hráčom Interu

Talianské media dnes uviedli, že Inter Miláno sa konečne dohodol s Janovom na odstupnom za Juraja Kucku. Inter by však mal získať len 50% práva na slovenského záložníka, za ktoré by mal Janov zinkasovať 8 miliónov libier. Problémom však ostáva to, že Inter chce Kucku už od začiatku novej sezóny, pričom vedenie Janovu by ho chcelo uvoľniť až budúce leto.