Main Content

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal

pondelok, 8. august 2011 17:36 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal
KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V minulom týždni, ktorý sa stal definitívne minulosťou, sa udiali viaceré zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani futbalový svet, či už doma na Slovensku, alebo vo svete. Prinášame vám novú časť našej pravidelnej rubriky “Čo nám futbalový týždeň dal.”

"Bežecká" príprava v Slovane

Keď si v zime hráči nášho majstra počas kondičného sústredenia doslova vychutnávali krásnu prírodu Vysokých Tatier (mnohí hráči ju ohodnotili ako najkrajšiu v kariére) vtedy ani len nemohli tušiť, že si v úvode novej sezóny pripomenú toto náročne sústredenie v zápasoch o postup do Ligy majstrov. Cyperský majster im totiž v dvojzápase III. predkola nepožičal loptu a uťahaným Slovanistom neostávalo nič iné ako behať zo strany na stranu. Niektorí síce tento maratón dokázali zvládnuť bravúrne a so cťou (viď. Karim Guédé), iní sa z toho spamätávali ešte počas víkendu.

"Weissove" dve stoličky

Keď dostal Karel Jarolím ponuku od “cestovnej kancelárie“ Al-Ahli Jeddah, aby si išiel opáliť plešinku na rok do Saudskej Arábie a popritom sa aj výrazne finančne zabezpečiť nezaváhal a elegantne odletel od „sudu s pušným prachom”, ktorý sa už dosť možno chystali v Bratislave odpáliť pod jeho trénerskou lavičkou.

Majiteľovi "Belasých" Ivanovi Kmotríkovi tak napadlo, že skúsi osloviť (už po štvrtý krát) s ponukou viesť Slovan svojho kamaráta Vladimíra Weissa. Ten mu tentokrát nedokázal povedať nie a svoju túžbu po práci v klube aj realizoval. Tréner našej reprezentácie teda sedí na oboch najsledovanejších lavičkách na Slovensku, čím si však narobil s výnimkou Bratislavy po Slovensku mnoho ďalších „kamarátov“.

Hľadá sa šašo

Štefan Horný síce nedostal ponuku od Iránskeho majiteľa Dunajskej Stredy na opálenie svojej plešinky kdesi na slniečku v teplých krajínach, ale zachoval si aspoň svoju tvár. Viceprezident DAC-u Barnabáš Antal sa totiž zahral v polčasovej prestávke zápasu s Ružomberkom na trénera a svojimi „odbornými“ rozhodnutiami potiahol Ružomberok hladko k trom bodom. Štefan Horný po zápase oznámil svoju rezignáciu, veď načo by bol Dunajskej Strede tréner ...

 A vlastne viem, pretože v lige môže trénovať iba človek s trénerskou licenciou a viceprezident má iba kúpenú na ligu od Senca. Takže kto má trénerskú licenciu a nechce sa mu rozhodovať o zostave hláste sa na Žitnom ostrove.

Kto? Kde? Za koľko?

Kucka má vraj namierené do Interu Miláno, ale hrať by mal zaň až o rok. Sneijder si vybral pre svoj ďalší život Manchester, ale meno klubu ešte stále nie je definitívne známe, hoci niektoré média hovoria o prestupe k Citizens ako o hotovej veci. „Petro“ doláre dorazili už aj k „eiffelovke“. Paríž St. Germain totiž prekonal svoj 11-ročný francúzsky prestupový rekord a kúpil v Európe žiadaného Argentínčana Javiera Pastoreho z Palerma za údajných 42 miliónov eur.

Chelsea získala nového “Drogbu“. Má sa nim stať 18 ročný Belgičan Romelu Lukaku z Anderlechtu Brusel (20 miliónov eur). Nuž a doma najviac zaujal príchod Tomáša Oravca do Trnavy, ktorý strávil v Číne iba pol sezóny.