Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (7.8.2011)

nedeľa, 7. august 2011 17:15 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (7.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (7.8.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Lamela do AS Rím

Argentínsky stredopoliar Eric Lamela mení pôsobisko. Dnes už bývalý záložník River Plate sa rozhodol rodnú vlasť opustiť po tom, čo jeho klub po 110 rokoch zostúpil z najvyššej súťaže. Jeho novým zamestnávateľom sa stal AS Rím, ktorý 18. augusta zavíta na Slovensko.

Weiss do Bologne?


O slovenského mladíka v službách Manchestru City sa najnovšie zaujíma aj Bologna. Okrem tohto talianskeho tímu prejavili záujem o syna reprezentačného trénera aj Espanyol Barcelona a anglický Bolton, kde už Vlado hosťoval v sezóne 2009/2010.

Citizens nepočítajú s Adebayorom a Bellamym


Tréner Manchestru City Roberto Mancini potvrdil, že útočníci „Citizens” Emmanuel Adebayor a Craig Bellamy nie sú súčasťou jeho plánov do budúcej sezóny. Manchester sa preto pokúša oboch hráčov čo najskôr predať. V súvislosti s Adebayorom sa najčastejšie hovorilo o  prestupe do Realu Madrid, no tréner Pusiniek José Mourinho nedávno prezradil, že tento hráč nie je ich prestupovou prioritou.

Lukaku definitívne do Chelsea!

Iba 18 ročný supertalent z Belgicka Romelu Lukaku mieri z Anderlechtu do londýnskej Chelsea! Kluby sa dnes dohodli na podmienkach hráčovho prestupu, ktoré síce neboli oficiálne zverejnené, ale podľa odhadov odborníkov mohlo činiť odstupné pre Anderlecht približne 20 miliónov libier. Lukaku strelil v minulej sezóne 16 gólov v 17 zápasoch.

Kucka kmeňovým hráčom Interu!?

Slovenský reprezentačný záložník Juraj Kucka by mal v novej sezóne pôsobiť aj naďalej v FC Janov, avšak už ako kmeňový hráč Interu Miláno. O tomto mimoriadne netradičnom riešení prestupu dnes informovali viaceré talianske média. Inter pravdepodobne počíta s Kuckom do budúcnosti, no chce, aby sa v Serii A ešte viac rozohral, čo by mu umožnilo práve ďalšie pôsobenie v Janove. Jeho kúpou by si Inter zároveň zabezpečil práva na tohto hráča do ďalších sezón. Janov údajne požaduje za nekompromisného 23-ročného stredopoliara 8 miliónov eur.