Main Content

Tomáš Jurčo: Čím viac hrám, tým som sebavedomejší

piatok, 9. marec 2018 10:45 | Autor: TASR

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

New York 9. marca (TASR) - Hokejisti Chicaga prehrali v zámorskej NHL v noci na piatok na domácom ľade s Carolinou 2:3.

Skóre stretnutia otvoril v 7. minúte slovenský útočník Blackhawks Tomáš Jurčo. Bol to jeho tretí presný zásah v tomto ročníku. O triumfe Hurricanes rozhodol v tretej tretine z presilovky fínsky útočník Sebastian Aho.

Jurčo strelil tretí gól v posledných šiestich dueloch, pričom v predchádzajúcich 49-tich dal iba jeden. Celkovo nazbieral v prebiehajúcej sezóne NHL v 17 zápasoch päť bodov (3+2). Dvadsaťpäťročného krídelníka teší, že dostáva viac priestoru na ľade a s tým prichádza aj vyššie sebavedomie. "Myslím si, že som hral celkom dobre. Čím viac hrám, tým som sebavedomejší. V poslednej dobe sa mi darí a je to pre mňa dobrá príležitosť," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Chicagu patrí až 12. priečka v tabuľke Západnej konferencie a na ôsme LA strácajú už 13 bodov. Do konca základnej časti pritom zostáva už len 14 zápasov. "Je nešťastné, že sme mimo play off. Na druhej strane to však znamená viac hracieho času pre mladých chalanov a to sa snažíme využiť," pokračoval Jurčo. "Carolina má množstvo šikovných hráčov, ktorí vedia tvoriť akcie. Je to dobrý tím a navyše bojuje o miesto v play off. My sme mali byť lepší," dodal k prehre.

V bránke "hurikánov" sa predstavil Scott Darling, pre ktorého to bol premiérový duel v United Centre po letnom prestupe práve z Chicaga. Zaznamenal 22 úspešných zákrokov a prvé víťazstvo od 9. februára. "Každá výhra je dobrá. Myslím si, že som hral dobre, ale v posledných zápasoch som nemal výsledky. Dnes to vyšlo a som rád, že to bolo tu. Bola to zábava, stretol som všetkých známych," povedal.

"Bol to vyrovnaný zápas a mohol v ňom vyhrať každý. Im sa to podarilo v druhej tretine. My sme nemali dosť rýchly pohyb s pukom, celú druhú tretinu sme strávili v našom obrannom pásme," povedal tréner Joel Quenneville.