Main Content

PL FOCUS 24: DOKONALÝ OBRAT, AKÝ MOURINHO EŠTE NEZAŽIL

utorok, 6. marec 2018 16:21 | Autor: Martin Gregor

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Special One už odkoučoval všelijaké zápasy, ale ešte nikdy jeho tím nedokázal otočiť duel, v ktorom prehrával 0:2.

Selhurst Park ponúkol skvelú pondelkovú dohrávku 29. kola, v ktorom Orli ešte v 47. minúte vyhrávali o dva góly, ale Srb Matič sa v 91. minúte blysol nádhernou strelou za tri body. Pre Crystal Palace krutý výsledok v boji o ligovú existenciu, pre Diablov z United veľká vzpruha v boji o elitnú Big4.

Česť a formu londýnskych klubov zachraňuje iba Tottenham. Kohútom sa darí aj na scéne Ligy majstrov, z Turína si priniesli postupový výsledok a v domácej lige hrajú atraktívny futbal.

To sa nedá povedať o Chelsea a už vôbec nie o Arsenale, ktorý bojuje sám so sebou. Štvrtá prehra za sebou nemusí byť poslednou. Kanonierov čaká v Európskej lige vypredané San Siro a rozbehnuté AC Miláno.

Viete si predstaviť, že v budúcej sezóne si The Blues nezahrajú o ušatú trofej? Alebo že The Gunners zmiznú z pohárovej Európy ?

Zápas 30. kola prinesie súboj gigantov anglického futbalu. Red Devils vs. The Reds sľubuje atraktívny súboj, ale štatistiky za ostatné tri duely sú žalostné: remízy 0:0 (október 2016), 1:1 (január 2017) a 0:0 (október 2017).

Na Old Trafford očakávame konečne gólovú i slovnú prestrelku. Za čiarami Mourinho vs. Klopp , ale na trávniku hlavne Sánchez a Lukaku proti Salahovi a Firminovi. Bude mužom zápasu opäť De Gea, alebo si šťastena sadne na hráčov z mesta Beatles?

Manchester United – Liverpool FC naživo od 13:00 už túto sobotu na DIGI Sport 1.

ZÁKROKY 29. KOLA

V bránke Manchestru United opäť kúzlil David de Gea, ani skvelý zákrok Jordana Pickforda nezabránil ďalšej prehre Evertonu a miesto medzi žrďami Liverpoolu si stále viac upevňuje Loris Karius.

O nečakanú výhru Brightonu nad Arsenalom sa pričinil aj brankár Mathew Ryan, k bezgólovej deľbe bodov Stoke v Southamptone prispel Jack Butland a Jonas Lössl síce inkasoval dvakrát, no Harrymu Kaneovi gól dať nedovolil.

GÓLY 29. KOLA

Prvý gól Nemanju Matiča v drese Manchestru United bol naozaj lahôdkový a hneď aj rozhodujúci, Tottenham potiahol za tromi bodmi krásnymi zásahmi Son Heung-min, svoj okrúhly zápas v drese Watfordu opäť oslávil gólom Troy Deeney a parádnym priamym kopom zariadil aspoň bod pre Leicester v úplnom závere Riyad Mahrez.

MOMENT 29. KOLA: DEENEY JE HRÁČOM OKRÚHLYCH VÝROČÍ

Útočník Watfordu Troy Deeney si vie svoje góly načasovať. Skóroval vo svojom 50., 100., 200., 250. a počas uplynulého víkendu aj 300. zápase za tento klub.

HRÁČ 29. KOLA: SON HEUNG-MIN (TOTTENHAM)

Harry Kane síce proti Huddersfieldu strelecky mlčal, kohútov ale gólmi potiahol Son Heung-min. Pri prvom ukázal chladnú hlavu, s veľkým prehľadom si položil na zem brankára a poslal loptu do siete, pri druhom sa po raketovej kontre presadil hlavou.

SUMÁR 29. KOLA