Main Content

Ostrá kritika brankára Vancouveru: Niektorí moji spoluhráči nemajú na NHL!

utorok, 6. marec 2018 09:33 | Autor: Dávid Lech

Jacob Markström
Jacob Markström | zdroj: TASR

Švédsky brankár v službách Vancouveru Canucks Jacob Markström to nevydržal a skritizoval svojich spoluhráčov za slabé výkony, ktoré predvádzajú v tejto sezóne. 

Kým v roku 2012 Vancouver Canucks bojoval vo finále Stanley Cupu, o pár rokov neskôr sa z neho stal fackovací panák National Hockey League. Kanadský tím je štvrtým najhorším celkom zámorskej profiligy, na konte má po 66 stretnutiach 59 bodov a už len čisto teoretickú šancu na postup do vyraďovacích bojov, kde si od ročníka 2013/2014 zahral len raz.

Kalich trpezlivosti pretiekol aj brankárskej jednotke „kosatiek.“ V 49 súbojoch aktuálnej sezóny si Jacob Markström drží 90,9% úspešnosť zásahov a priemerne inkasuje 2,79 gólov na zápas. Nejde o žiadne oslňujúce čísla, no napriek tomu patrí medzi najlepších hráčov svojho tímu.

V tíme máme mnoho hráčov, ktorí na NHL nie sú dosť dobrí. Je to hanba!“ prehlásil pre TSN Radio Vancouver zjavne demotivovaný 28-ročný Švéd, ktorý sa počas sezóny radoval osemnásťkrát z víťazstva. V ostatných vystúpeniach odchádzal z ľadu ako porazený.

Tím Nucks je dlhodobo v prestavbe, no vedeniu klubu sa nedarí stabilizovať káder, ktorý by bol konkurencie schopný bojovať o popredné priečky v tabuľke. Všetko ale nasvedčuje tomu, že zverencom Travisa Greena svitá na lepšie časy. Po starnúcich Sedinovcoch začína v zostave žiariť nováčik Brock Boeser, ktorý má potenciál stať sa v budúcnosti superhviezdou hokejového sveta. Klub zároveň vďaka viacerým vydareným výmenám drží v kádri niekoľko talentovaných mladíkov, ktorí by sa mali postarať o krajšie zajtrajšky fanúšikov Vancouveru.