Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (5.8.2011) + VIDEO

piatok, 5. august 2011 18:08 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (5.8.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (5.8.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Milito opúšťa Európu

Argentínsky stopér Gabriel Milito opúšťa káder FC Barcelona a mieri do rodnej Argentíny , kde s futbalom začínal. Brat útočníka Interu Miláno Diega bude od novej sezóny pôsobiť v argentínskom klube Independiente.

Canales do Valencie

Talentovaný Sergio Canales pochopil, že v konkurencii Cristiana Ronalada, Xabiho Alonsa či Karima Benzemu by si v budúcej sezóne Primera Division v drese Bieleho baletu moc času na trávniku neužil a tak zamieril na ročné hosťovanie do Valencie. V drese netopierov by mal nastúpiť aj v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Bendtner a Stoke City?


Podľa portálu Skysports je Nicklas Bendtner blízko k prestupu do Stoke City. Hoci sa v posledných dňoch špekulovalo o jeho odchode z Arsenalu smerom do Portugalska rokovania o prestupe so Sportingom Lisabon údajne stroskotali a tak hlavnú iniciatívu prevzali predstavitelia “Potters”.

Maicon Inter asi neopustí

Brazilčan Maicon sa ani počas tohto prestupového obdobia nevyhol množstvu špekulácií súvisiacich s jeho odchodom z Interu Miláno do Realu Madrid. Podľa Antonia Calienda, ktorý je agentom reprezentačného obrancu Brazílie, však Inter nemá v úmysle rokovať o jeho odchode a rozhodne by ho nechceli zahrnúť do nejakej výmeny. Maicona by údajne pustili len v prípade lukratívnej finančnej ponuky (podľa odhadov nad 25 miliónov eur).

Arsenal odmietol ponuku Barcelony za Fabregasa


Predstavitelia Barcelony dnes poslali oficiálnu ponuku Arsenalu za Cesca Fabregasa v hodnote 32 miliónov eur plus 6 miliónov v možných bonusoch. Londýnsky „Gunners” však túto čiastku rázne odmietli čim naznačili, že požadujú za Fabregasa omnoho viac. Podľa portálu špecializovaného na ceny hráčov transfermarkt.de je hodnota Fabregasa až 55 miliónov eur.  

Lukaku v Chelsea ?!

Belgické média priniesli informáciu, podľa ktorej klenot Anderlechtu Brusel Romelu Lukaku  prestupuje do  londýnskej Chelsea. Ide však len o neoficiálne informácie, ktorých dôveryhodnosť je ľahko spochybniteľná. Na druhú stranu je už dlhšiu dobu známe, že Chelsea je hlavným adeptom na získanie tohto mimoriadne talentovaného a fyzicky zdatného 18-ročného hrotového útočníka a sám hráč už neraz prízvukoval, že by dres „Blues” veľmi rád obliekal.