Main Content

Slovan privíta AS Rím, Trnava proti Lokomotív Moskva

piatok, 5. august 2011 14:30 | Autor: TASR

Slovan privíta AS Rím, Trnava proti Lokomotív Moskva
Slovan privíta AS Rím, Trnava proti Lokomotív Moskva | zdroj: SITA

Futbalisti slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava sa v play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 stretnú s hráčmi talianskeho klubu AS Rím.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. "Belasí" figurovali medzi nenasadenými tímami.

Prvé meranie síl o postup do skupinovej fázy EL UEFA 2011/2012 je na programe 18. augusta v Ríme, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr 25. augusta v Bratislave. Bratislavčania sa do play-off druhej najprestížnejšej futbalovej klubovej pohárovej súťaže dostali cez 3. predkolo Ligy majstrov, v ktorom nestačili na cyperský Apoel Nikózia (0:0 a 0:2).

Proti Rimanom nastúpili v nedávnej minulosti v pohárovej Európe hráči MFK Košice: v sezóne 2009/2010 v play-off EL UEFA doma remizovali 3:3 a v odvete prehrali vysoko 1:7

Futbalisti slovenského tímu FC Spartak Trnava sa v play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 stretnú s hráčmi ruského klubu Lokomotiv Moskva. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. "Bíli andeli" figurovali medzi nenasadenými tímami.

Prvé meranie síl o postup do skupinovej fázy EL UEFA 2011/2012 je na programe 18. augusta v Moskve, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr 25. augusta v Trnave. Vo farbách Lokomotivu Moskva pôsobí slovenský reprezentačný obranca Ján Ďurica. Trnavčania sa prebojovali do play-off druhej najprestížnejšej európskej futbalovej klubovej pohárovej súťaže cez tri predkolá EL UEFA 2011, postupne vyradili čiernohorský klub FK Zeta Golubovci, albánsky KF Tirana a bulharský PFK Levski Sofia.

Do play-off EL UEFA 2011/2012 sa zapojí 35 postupujúcich z konfrontácii 3. predkola EL UEFA (vrátane Trnavy), ako aj 15 zdolaných z 3. predkola LM (vrátane Slovana), víťazi národných pohárov z asociácii na prvých 17. pozíciách kontinentálneho renkingu, tretie mužstvá tabuliek predošlej sezóny z krajín umiestnených na 7. - 9. priečke národného hodnotenia, štvrté mužstvá figurujúce v druhej trojici elitných kontinentálnych líg a piate mužstvá z prvých troch európskych dlhodobých súťaží. Spolu teda 76 tímov. V skupinovej fáze sa 48 mužstiev (38 postupujúcich z play-off EL UEFA a 10 neúspešných z play-off LM) rozdelí do dvanástich štvorčlenných skupín.

© WEBNOVINY