Main Content

Špekulácie sa naplnili. Evander Kane balí v Buffale kufre

utorok, 27. február 2018 08:01 | Autor: TASR

Evander Kane
Evander Kane | zdroj: TASR

Buffalo 26. februára (TASR) - Kanadský hokejista Evander Kane po troch rokoch opúšťa Buffalo. Sabres ho tesne pred pondelkovou uzávierkou výmen v zámorskej NHL (21.00 SEČ) poslali do klubu San Jose Sharks, ktorý za neho obetoval centra Dana O'Regana, podmienenú voľbu v 1. kole budúcoročného draftu a právo výberu v 4. kole draftu 2020.

Kaneovi vyprší kontrakt po tejto sezóne. Ako informoval webový portál stanice TSN, Buffalo získa voľbu v 1. kole draftu 2019 v prípade, ak Sharks predĺžia s hráčom zmluvu. Ak by sa z neho stal v lete voľný hráč, "šable" dostanú iba voľbu v 2. kole.

Meno Evandera Kanea sa skloňovalo v súvislosti možným trejdom už niekoľko týždňov, pred uzávierkou bol jedným z najžiadanejších hráčov. Dvadsaťšesťročný krídelník odohral v aktuálnom ročníku v drese Sabres 61 stretnutí so ziskom 40 bodov (20+20). Sharks dúfajú, že im Kane pomôže v boji o play off, "žraloci" si zatiaľ držia v Západnej konferencii postupovú pozíciu, ale pred deviatym St. Louis majú iba trojbodový náskok.

Kane okrem Buffala hral v minulosti v profilige aj za Atlantu, respektíve Winnipeg.