Main Content

Senica podľahla Salzburgu a v pohárovej Európe končí

štvrtok, 4. august 2011 21:30 | Autor: TASR

Senica podľahla Salzburgu a v pohárovej Európe končí
Senica podľahla Salzburgu a v pohárovej Európe končí | zdroj: SITA

Hráči slovenského futbalového vicemajstra FK Senica neuspeli vo svojom premiérovom vystúpení v pohárovej Európe, keď vo štvrtkovom odvetnom súboji 3. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 na domácej pôde podľahli rakúskeho tímu Red Bull Salzburg 0:3 (0:1).

Zverenci trénera Stanislava Grigu inkasovali už v 10. min súboja, keď sa Brazílčan Leonardo presadil na hranici ofsajdu a technickým oblúčikom ponad Boleka otvoril skóre. Keď po zmene strán v 57. a 64. min dal Alan ďalšie dva góly Red Bullu o postupe Salzburgu do play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 bolo rozhodnuté.

FK Senica (SR) - Red Bull Salzburg (Rak.) 0:3 (0:1) - prvý zápas: 0:1, do play-off postupuje Red Bull Salzburg

Góly: 10. Leonardo, 57. a 64. Alan, Žltá karta: 73. Jaroslav Diviš (Senica), rozhodovali: Hannes Kassik - Jannus Multi, Stem Klaasen (všetci Est.), 3273 divákov

Zostavy:
Senica: Bolek - Gorosito, Gajdošík, Pavlík, Šíma - Motha, Kóňa, De Wijlaars, Kalabiška (58. Jaroslav Diviš) - Piroska (76. J. Valenta), Hošek (66. Kroupa)
Salzburg: Gustafsson - Schwegler, Hinteregger, Sekagya, Švento - Ulmer - Leitgeb, Lindgren, Cziommer (74. Hierländer) - Alan (68. Wallner), Leonardo (67. Jantscher)

V odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 vo futbale medzi slovenským úradujúcim vicemajstrom FK Senica a rakúskym tímom Red Bull Salzburg sa prví z gólu tešili hostia z Rakúska. Autorom presného zásahu bol v 10. min Brazílčan Leonardo, ktorého obrana Seničanov neustrážila na hranici ofsajdu. Útočník Red Bullu po sólovom úniku technickým oblúčikom ponad brankára Boleka otvoril skóre. Dve minúty predtým si po rohovom kope Pirosku dôrazní obrancovia Salzburgu takmer dali vlastný gól, brankár Red Bullu Gustafsson zachránil až priamo na bránkovej čiare. V 16. min pred nabiehajúcim Alanom zachránil kapitán Senice Gajdošík. Domáci dosiahli v 24. min gól po hlavičke Kóňu, keď sa lopta od brvna odrazila za bránkovú čiaru, ale estónski rozhodcovia nechali v hre pokračovať. Skóre sa mohlo meniť aj v 33. min, keď hosťujúci Alan prešiel cez domácu obranu, ale pohotový Bolek jeho prízemnú strelu nohou vyrazil na rohový kop a vzápätí bezpečne chytil aj vysoký center do pokutového územia. Alan ukázal svoje majstrovstvo aj v 44. min, no skóre prvého polčasu už ostalo nezmenené. Domáci v závere polčasu nič nevyťažili z dvoch "zlepených" rohových kopov.

Po zmene strán sa v sľubnej šanci po Piroskovej prihrávke ocitol Hošek, ale obrana hostí mu loptu v poslednej chvíli odkopla na rohový kop. Vzápätí sa do dvoch nádejných príležitosti dostal Gorosito. Najskôr nedosiahol na prihrávku Kalabišku a o minútu neskôr jeho hlavička tesne minula bránku hosťujúceho tímu. V rozpätí siedmich minút sa však z gólov radovali hostia. Najskôr v 58. min. Alan pri rohovom kope Salzburgu, ktorý rozohral Švento, vyskočil najvyššie a prudkou hlavičkou pod hornú žrď nedal Bolekovi šancu včas zasiahnuť. V 64. min sa Alan doslova pohral s obranou Senice a popri Šímovi zvýšil z pohľadu Salzburgu na rozdiel triedy - 3:0. O postupe Salzburgu bolo rozhodnuté a tréneri postupne poslali na ihrisko po troch čerstvých hráčoch. Vďaka tomu sa hra trochu rozdrobila a hráči favorizovaného rakúskeho tímu posledných 10 - 15 minút hrali aj pre senických divákov.

© WEBNOVINY