Main Content

Preview III. predkola Európskej Ligy: Senica - Red Bull Salzburg

štvrtok, 4. august 2011 13:39 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Európskej Ligy: Senica - Red Bull Salzburg
Preview III. predkola Európskej Ligy: Senica - Red Bull Salzburg | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Seničania vstúpili minulý týždeň historicky prvým zápasom do európskych pohárov, no so svojou premiérou najspokojnejší neboli. V Red Bull Arene pre slabou návštevou výborne bránili a vyzeralo to, že si z Rakúska odnesú cennú remízu, no 15 minút pred koncom schladil slovenský tábor Leaonardo, ktorý zariadil salzburgské víťazstvo 1-0.

Záhoráci si pred zápasom priali taký výsledok, ktorý by im zaručil postupovú nádej aj do odvety. To sa im aj splnilo, takže dnes bude v Senici určite rušno.

Z tábora Senice

Zverenci trénera Stanislava Grigu nastúpili v nedeľu na svojom ihrisku proti nováčikovi z Trenčína a sám tréner sa pred stretnutím vyjadril, že je veľmi zvedavý, či sa jeho mužstvo dokáže preorientovať z pohárovej súťaže na tú domácu. Griga bol napokon po zápase istotne spokojný, keďže jeho zverenci deklasovali po výbornom výkone nováčika 4-0.

V drese domácich vynikal hlavne Hošek, ktorý strelil dva góly. Nestratili sa ani Wiljaars či Piroska. Miesto v bráne si už tradične dobrým výkonom zastal Petr Bolek. Hoci dnes Seničanov čaká oveľa náročnejší súper ako Trenčín gólová pohoda z Corgoň ligy môže pred zápasom roka len pomôcť.

Predpokladaná zostava Senice:
Bolek - Gorosito, Pavlík, Gajdošík, Urbánek - Kóňa, De Wijlaars – Diviš, Piroska, Motha - Kroupa

Z tábora Salzburgu

Salzburg nastúpil cez víkend na domácom ihrisku v rámci rakúskej Bundesligy proti Mattersburgu, no tréner Moniz nebol spokojný, pretože jeho tím, ktorý je hlavným favoritom súťaže, uhral iba bezgólovú remízu. Rakúskemu vicemajstrovi budú dnes navyše chýbať Zarate, Douglas, Mendes, Schlemer, Pasanen a aj trio Mellinger, Offenbacher a Teigl, ktorí reprezentujú Rakúsko na MS hráčov do 20 rokov . Ricardo Moniz sa tak musí zaobísť až bez ôsmich hráčov A tímu. Veľké straty sú hlavne tie, ktoré sa týkajú Zarateho a Pasanena, pretože v ich prípade ide o kľúčových hráčov Red Bullu.

Predpokladaná zostava Red Bull Salzburg
Gustafsson – Schwegler,Wallner, Sekagya, Švento - Leitgeb, Lindgren Cziommer - Alex, Alan, Leonardo

Ideálny scenár

Pochopiteľne by bolo ideálne, keby sa Senici podarilo skórovať do konca prvého polčasu. Grigovci však nemôžu zabúdať ani na zadné vrátka, preto by aj čo najdlhšia remíza 0-0 stále dodávala Senici dostatok šancí na prípadne naklonenie váh na svoju stranu. Akýkoľvek inkasovaný gól by totiž znamenal, že Senica musí streliť aspoň 3 a to by bolo proti mužstvu kvalít Red Bullu asi neprekonateľná prekážka.

Ako tipovať

Pri pohľade na ponuku stávkových kancelárií nás okamžite oslovil tip na neprehru Senice s kurzom 1,80. Veríme, že dnes Senica pred vypredaným publikom predvedie ďalší kvalitný výkon a nadviaže tak na minulotýždňovú odvetu a na výkon proti Trenčínu. Naopak RedBull sa v úvode sezóny trápi, čo vlastne potvrdil aj chudobným víťazstvom nad Senicou a stratou bodov z víkendového kola T-mobile Bundesligy. Tipovať postup Senice v tomto prípade nebudeme, ale to, že neprehrá sa nám zdá celkom reálne. Napíšte váš názor do diskusie.

Náš tip: Neprehra Senice (1X) – kurz okolo 1,80