Main Content

Preview III. predkola Európskej Ligy: Spartak Trnava - Levski Sofia

štvrtok, 4. august 2011 13:17 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Európskej Ligy: Spartak Trnava - Levski Sofia
Preview III. predkola Európskej Ligy: Spartak Trnava - Levski Sofia | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Minulý týždeň sa v Sofii schyľovalo k veľkému prekvapeniu, keď sa Trnavčania desať minút pred koncom ujali vedenia zásluhou Tomačeka. Záver však Spartak totálne nezvládol, prepadol na plnej čiare a nakoniec prehral 1-2. Bezprostredne po zápase nastalo v tábore slovenského tímu veľké sklamanie, no s odstupom času sa na túto prehru o gól pozerá inak.

Gól strelený na súperovom ihrisku zvykne mať cenu zlata, čo môže byť práve trnavský tromf v odvete. Zverencom Pavla Hoftycha totiž stačí dať jeden gól a neinkasovať a postup budú mať vo vrecku. Scenárov na dnešný večer je však hneď viacero.

Z tábora Spartaka

Červeno- čierni nastúpili v nedeľu na svojom štadióne proti Prešovu a aj napriek veľkej prevahe počas celého zápasu nedokázali prešovského gólmana Diviša prekonať. Navyše Karhan a spol. neraz nastrelili konštrukciu brány, takže sa mohlo hovoriť aj o veľkej dávke smoly. Jedným z mála plusov tohto nedeľňajšieho zápasu , ktorý skončil 0-0 bola divácka kulisa, ktorá bola skutočne výborná. Koniec koncov aj v odvete sa Spartak spolieha na hlasivky a fantáziu svojich fanúšikov, ktorých by malo na štadión Antona Malatinského prísť okolo 10 000. V dnešnom zápase Trnavčania nemôžu počítať s dvojicu Kone-Diallo, z čoho prvý menovaný nie je ešte úplne fit a druhý musí stáť kvôli žltým kartám.

Predpokladaná zostava Spartaku Trnava

RAŠKA

MALCHÁREK    GROSS    KOUBSKÝ    Ľ. HANZEL

PROCHÁZKA    KAŠČÁK    KARHAN    VYSKOČIL

TOMAČEK    BERNÁTH

Z tábora Levski

Bulhari dorazili na Slovensko v dobrej nálade a stále pasujú sami seba do pozície favorita na postup. Toto až príliš optimistické vyhlasovanie by sa im mohlo v konečnom dôsledku vypomstiť, no v hre sú obe varianty. Tréner Levski Georgi Ivanov sa spolieha na to, že Trnavčania budú unavení, lebo hrajú systémom štvrtok- nedeľa, no naozaj ťažko povedať, či vo väčšej pohode bude domáci Spartak ,ktorý je v hernom rytme alebo mužstvo z metropoly Bulharska, ktoré len nedávno ukončilo prípravu. Dnes by mal byť hosťom k dispozícii aj Španiel Toni Calkvo, ktorý je odchovancom Barcelony, no od začiatku by nastúpiť nemal, pretože má stále veľké kondičné resty z pôsobenia v Arise Solún. 

Predpokladaná zostava Levski Sofia

ILIEV

MULDER    MILIEV    RISP   STAROKIN

GREENE    GADŽEV   JOVOV    CHRISTOV

CVETKOV    ARS

Ideálny scenár

Zverenci trénera Pavla Hoftycha dobre vedia, že na postup im stačí streliť jediný gól a naplniť túto kvótu by bolo dobré už do prestávky. Tým pádom by z pliec domácich opadla nervozita a hru by museli otvoriť hostia. Levski však veľmi dobre vie, že ak neinkasuje, tak nevypadne, s čím ráta aj tréner Ivanov a pravdepodobne tomu podmieni aj taktiku . Šance na postup sú vyrovnané a jazýčkom na váhach by mohlo byť trnavské publikum , ktoré dokáže vytvoriť hotové fanúškovské “peklo“.

Ako tipovať

Ako sme už písali vyššie očakávame mimoriadne vyrovnané stretnutie. Hostia podradia všetko taktike neinkasovať a na to by mohli dnes doplatiť. Ak ste sledovali cez nejaký stream minulotýždňový zápas v Sofii dobre viete, že v obrane Levski nefunguje všetko ako má. V útoku sú nebezpeční a v strede poľa si dokážu loptu podržať a vytvoriť územnú prevahu. Ich obrana však počas domáceho zápasu nestála na pevných nohách, čo prízvukovali po stretnutí v Sofii aj hráči Trnavy. Pred domácim publikom Spartak jeden gól určite strelí a my si myslíme, že by ich mohlo byť dokonca aj viac. O postupujúcom preto podľa nás rozhodne výkon defenzívy domácich. Ak udržia hostí na nule veríme, že povinný gól strelia a postúpia.

Náš tip: víťazstvo Spartaku v riadnej hracej dobe (kurz okolo 2,30)