Main Content

Slovan vypadol z bojov o Ligu Majstrov

streda, 3. august 2011 22:30 | Autor: TASR

Slovan vypadol z bojov o Ligu Majstrov
Slovan vypadol z bojov o Ligu Majstrov | zdroj: SITA

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prehrali v domácej odvete 3. predkola Ligy majstrov 2011/2012 s cyperským APOEL FC 0:2 (0:0).

O premiérový presný zásah duelu sa v 58. min postaral Brazílčan Aílton, v nadstavenom čase poistil víťazstvo hostí Manduca. Šance Slovana na zdramatizovanie duelu zmarila po hodine hry druhá žltá a z toho rezultujúca červená karta pre Erika Grendela.

Ako je známe, v prvom zápase sa na Cypre zrodila bezgólová remíza. APOEL postúpil do záverečnej kvalifikačnej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Slovan čaká play-off Európskej ligy UEFA.

Výsledok odvetného zápasu 3. predkola LM 2011/2012:

ŠK Slovan Bratislava (SR) - APOEL FC (Cyp.) 0:2 (0:0)


prvý zápas 0:0, do play-off LM postúpil APOEL

Góly: 58. Aílton, 90+. Manduca, Žlté karty: 35. Štepanovský, 49. Grendel, 74. Guédé - 87. Poursaitides, Červená karta: 60. Grendel (Slovan) po druhej ŽK, rozhodoval: Sippel (Nem.), 9318 divákov

Zostavy:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš (85. Szarka) - Kladrubský - Štepanovský (61. Milinkovič), Guédé, Grendel, Žofčák - Šebo
APOEL: Chiotis - Poursaitides, Kontis, P. Jorge, Boaventura - Morais, H. Pinto - Manduca, Marcinho (89. Jahič), Tričkovski (85. E. Solari) - Aílton (80. Charalambides)

V 4. min mal úvodnú šancu zápasu hosťujúci Tričkovski, ale jeho strela z vnútra pokutového územia našla len pripraveného Putnockého. Slovanisti odpovedali peknou kombinačnou akciou na jeden dotyk, ale vyťažili z nej len rohový kop. Po jeho rozohratí sa rútila na nesformovanú obranu domácich štvorica súperových hráčov, Guédé však výborným defenzívnym zákrokom zmaril šancu APOEL-u. Na konci 15. min opäť pohrozil Slovan, keď Žofčák na ľavej strane posunul do behu Čikošovi, ten si zasekol súperovho obrancu a prízemnou strelou vyskúšal hosťujúceho gólmana. Počas nasledujúcich desiatich minút mal zápas vo vynikajúcej atmosfére rýchle tempo, ale ani jedno z mužstiev si nevypracovalo gólovú príležitosť.

Vzruchu pred oboma bránkami nepribudlo ani v ďalšom priebehu duelu. Hostia zahrávali tri rohové a jeden priamy kop, ale neohrozili Putnockého, a keďže ani domáci už do konca polčasu nevyprodukovali žiadnu nebezpečnú akciu, tímy odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Vstup do druhej štyridsaťpäťminútovky mali lepší Cyperčania. Strela Tričkovského v úvode 51. min však nesmerovala medzi žrde. O dve minúty neskôr skúšal strelou z veľkej diaľky šťastie Kladrubský, ale neuspel. Hostia mali v úvode druhého dejstva prevahu, ktorú korunovali gólom. V 58. min sólový nájazd na brankára úspešne zrealizoval Brazílčan Aílton, ktorý s prehľadom preloboval Putnockého - 0:1. V 60. min fauloval pri postrannej čiare Grendel a za svoj nešetrný zákrok dostal druhú žltú a vzápätí aj červenú kartu. Oslabení "belasí" sa snažili vrhnúť všetky sily do útoku, ale hráči APOEL-u pozorne bránili a nepúšťali ich do šancí. V 70. min nebezpečne vystrelil Guédé, hosťujúci gólman mal s jeho pokusom problémy, keď mu lopta vypadla a bol z toho rohový kop. Hostia mohli zvýšiť svoj náskok v 75. min, ale nezakončili presne rýchly protiútok. V 81. min Šebo vysunul vzduchom Guédého, no jeho akrobatický pokus zblokovala obrana súpera na rohový kop. V 87. min vytlačil strelu striedacieho Estebana Solariho Putnocký na žrď.

V nadstavenom čase vystrelil z hranice pokutového územia striedajúci Jahič, Putnocký loptu iba vyrazil pred seba, ale nabiehajúci Charalambides nestihol včas správne zareagovať a neohrozil bránku Slovana. V samom závere prikrášlil víťazstvo APOEL-u Manduca.

© WEBNOVINY