Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji so Slovinskom

sobota, 17. február 2018 20:10 | Autor: Jakub Mihálik

SVK - SLO
SVK - SLO | zdroj: TASR

Tak, ako môže jeden gól rozhodnúť o tom, či tím skončí na prvom, či poslednom mieste, tak môže ovplyvniť aj hodnotenie individualít. Prehru so Slovinskom samozrejme musíme odzrkadliť aj v známkach.

Branislav Konrád – 7,5 – Braňo bol najlepším hráčom našich, dokázal viackrát spoluhráčov podržať aj pri vyložených šanciach Slovincov. Brankár určite nebol našim problémom.

Ivan Baranka – 5,5 – Náš najvyťaženejší korčuliar v zápase. Ivan bol jedným z konštruktívnejších obrancov pri zakladaní útokov, obranne pôsobil dobrým dojmom, avšak nebola tam žiadna nadstavba, preto len priemerný výkon.

Tomáš Starosta – 5 – Pred druhým gólom fauloval, čo síce niekto mohol komentovať ako z núdze cnosť, ale k núdzi nemuselo ani dôjsť. Od obrancu jeho skúseností čakáme vyvarovanie sa faulov, z ktorých plynú góly v presilovkách, ktoré nám evidentne nejdú.

Peter Čerešňák – 6 – V obrannom pásme je to niekedy rozpačité, ale Peter opäť bol pri góle, keď sa ako jeden z mála obrancov nerozpakoval so streľbou a dokonca sa aj trafil do priestoru brány. Dve asistencie a jedna pluska sú veľmi dobrou vizitkou.

Dominik Graňák – 6– Rovnaká bilancia ako Čerešňák, Domino bol pri oboch góloch našich, pokúšal sa o streľbu, hral spoľahlivo v obrane. Nedá sa mu veľa vytknúť v tomto zápase.

Michal Čajkovský – 5 – So štyrmi strelami najaktívnejším slovenským hokejistom, čo svedčí o našej ofenzívnej produktivite. Na začiatku druhej tretiny zbytočne fauloval, pričom Slovinci výhodu využili na otvárací gól. Michal je najčastejšie vylučovaným Slovákom a v osemfinále si na to bude musieť dať pozor. Individuálnou technikou sa radí medzi obrancami najvyššie, vie pracovať aj telom, to však znižujú tie fauly.

Juraj Valach  – bez známky – V zápase odohral necelých sedem minút, preto sa veľa nedá hodnotiť. Juraj sa snaží podporovať útok, ale čo z toho, keď jeho vychýlená muška je roky obohratou pesničkou. Bez známky.

Marek Ďaloga – 5,5 – Po Barankovi strávil na ľade najviac času, tréneri ho zaraďovali na ľad aj pri predĺžení, kde svojou korčuliarskou “zručnosťou” prevýšil Slovincov, avšak chýba tomu dôraz. Či v rozohrávke, pri streľbe, alebo pri fyzickom bránení súpera.

Ladislav Nagy – 5,5 – V prvej polovici zápasu akoby len posúval puk po mantineloch, potom však záblesk svojej ofenzívnej produktivity ukázal, keď posunul Kudrnu do gólu, ktorý nebol uznaný. Svoje skúsenosti prejavil aj pri samostatnom nájazde. Zrejme nemôžeme očakávať, že bude Laco hráčom, ktorý bude ťahať útok za útokom, avšak potrebujeme, aby v každom zápase vykúzlil aspoň jednu gólovú akciu.

Tomáš Surový – 5,5 – Spoľahlivý výkon smerom dozadu, vpredu sa snažil byť dôrazný, od kapitána však potrebujeme priamo na ľade väčší prínos, čo do produktivity.

Andrej Kudrna – 5,5 – Tlačil sa do brány, okrem neuznaného gólu sa prezentoval aj peknou akciou, keď potiahol po krídle a išiel aj za dorážkou, čím ukázal spoluhráčom recept na to, ako by to malo vyzerať. Spomedzi útočníkov však bol nasadzovaný dosť málo, preto bolo aj trochu prekvapivé, že sa postavil k nájazdu. Technickú ekvilibristiku od Andreja nečakáme. Má plniť úlohu power forwarda.

Miloš Bubela – 6 – Pri góle sa pekne skryl za obrancov, clonil brankárovi a perfektne tečoval, čo by sme potrebovali vidieť v každej formácii. Trochu zbytočne sa nechal vylúčiť za vyhodenie puku, gól sme však neinkasovali, čo je miernym plusom pre Miloša.

Martin Bakoš – 5,5 – Sme zvyknutí na dravší prejav Martina, najmä proti kvalitatívne vyrovnaným súperom. Pripísal si síce jednu plusku, avšak jedna strela je pre jedného z najskúsenejších útočníkov pomerne málo.

Marcel Haščák – 6 – Väčšinu zápasu v rámci ofenzívy prakticky neviditeľný, avšak pri vyrovnávajúcom zásahu umne vystrelil a dal našim nádej na výhru. Aj v predĺžení potom bol aktívny a mohol sa stať najväčším hrdinom zápasu.

Lukáš Cingel – 6 – Jeden z mála dravých hráčov v našom tíme. Nebojí sa priamočiaro zaútočiť, dokonca sa o útok snažil aj v oslabení, bohužiaľ sa často ocitá v podobnom snažení osamotený.

Marek Hovorka – bez známky – Jeho vylúčenie bolo prinajmenšom sporné, avšak výsledkom toho bolo, že sme dostali prvý gól. Marek sa potom už na ľade neobjavoval a celkovo odohral len niečo vyše troch minút, preto za tento zápas bez známky.

Patrik Lamper – 5,5 – Patrik je výborný v anticipácii pri bránení, čo opäť ukázal aj proti Slovincom. Smerom do ofenzívy slabšie, celkovo priemerný výkon.

Tomáš Marcinko – 6 – Jeho defenzívny prínos je neodškriepiteľný, niekoľkokrát sa hodil do striel, bojoval pred oboma bránami, bol platný pri oslabení. Viac sa asi od defenzívneho špecialistu nedá očakávať.

Michal Krištof – 5 – V tomto zápase nebol natoľko výrazný. Nevychádzali mu ani vhadzovania, v ofenzíve sa jeho formácia veľmi neukazovala.

Matej Paulovič – 5 – Na ľade sa objavoval sporadickejšie, keď sa na ňom objavil, bol dôrazny v súbojoch, no chýbalo technické sebavedomie z prvého zápasu.

Peter Olvecký – 5 – Fyzicky platil na súpera. Vypýtal si svojou aktivitou aj presilovku.Takisto sa v závere zápasu objavoval menej, o to prekvapivejšie bolo, že sa objavil na nájazdoch. Nanešťastie, jeho studené ruky sa prejavili.  

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon