Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (3.8.2011) + VIDEO

streda, 3. august 2011 17:17 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (3.8.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (3.8.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Pastore do Paríža

Veľa sa špekulovalo o prestupe Javiera Pastoreho do Chelsea, no nakoniec z tohto transferu zišlo a argentínsky už bývalý  špílmacher Palerma nakoniec definitívne zakotvil v parížskom PSG. Pokladnicu PSG stál Pastore neuveriteľných 43 miliónov eur.

Rossi odmietol Juventus


O útočníka Villarealu Rossiho sa počas prestupového leta okrem iného zaujímala aj Barcelona, no po kúpení Alexia Sáncheza z tohto prestupu napokon nič nebolo.  Posledné informácie hovorili o tom, že tento taliansky kanonier zakotví v Juventuse, no hráč včera prezradil, že o pôsobenie v Starej Dáme nemá záujem.

Jeffrén opúšťa Barcelonu


Španielsky majster Európy do 21 rokov Jeffrén Suaréz opúšťa Barcelonu a mieri do Sportingu Lisabon. 23-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami Španielska prestupuje do portugalskej ligy za bližšie nešpecifikovaných podmienok. V minulej sezóne nastúpil v drese Barcy na 13 zápasov a jedným gólom sa podieľal aj na pamätnom víťazstve v El-Classico nad Realom Madrid 5:0.

Juventus získal Vučiniča


Po tom ako sa Juventus neúspešne pokúšal pritiahnuť do tímu Sergia Aguera a Guiseppeho Rossiho nakoniec našli vytúženú ofenzívnu posilu v konkurenčnom AS Rím. Z hlavného mesta Talianska prichádza do Turína reprezentant Čiernej Hory Mirko Vučinič za 15 miliónov eur. 27-ročný útočník podpísal so Starou Dámou zmluvu na štyri sezóny.

Crouch na odchode z Tottenhamu


Tottenham rieši prebytok kvalitných útočníkov, na čo doplatí pravdepodobne obrovitý anglický reprezentant Peter Crouch. O jeho služby je totiž na trhu údajne najväčší záujem a tak by mohol Tottenham jeho odchodom získať teoreticky najviac. Aspoň to si myslí Oleg Artemov, agent Romana Pavljučenka.

Pato do Chelsea?


V anglických médiách sa objavila informácia, podľa ktorej sa Chelsea chystá ponúknuť Nicolasa Anelku alebo Salomona Kaloua a k nim 20 miliónov libier za brazílskeho kanoniera AC Miláno Alexandreho Pata. 21-ročná hviezda Rosonerri má podľa renomovaného portálu transfermakr hodnotu minimálne 35 miliónov eur.