Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase USA – Slovensko

piatok, 16. február 2018 09:21 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí hokejisti
Slovenskí hokejisti | zdroj: TASR

Máme za sebou druhý zápas na ZOH, v ktorom sme nestačili na USA. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (7) – Za góly nemohol, teda s malou výnimkou toho druhého, keďže brankár by nemal z takej situácie dostať gól medzi nohami, ale primárna chyba bola inde. Viac-menej ukázal tradičný reprezentačný Jano aj Laco výkon. Bez neho by sme možno dostali aj „kefu“.

Ivan Baranka (5) – V prvej tretine sa prezentoval hlúpym vylúčením. Pri prvom góle USA si akoby pripísal asistenciu. Nebola to síce jeho chyba, ale mal situáciu riešiť lepšie, podobne, ako aj iné v zápase. Má dobrú strelu, preto by ju mal skúšať viac ako raz za stretnutie.

Tomáš Starosta (5,5) – Aj jeho spolu s Barankom pri prvom góle šikovne odstavil Terry, čo mohli obaja ako skúsení hráči lepšie už predtým pozične vyriešiť. V druhej tretine si v oslabení dobre nakorčuľoval do útoku, škoda zakončenia.

Dominik Graňák (5) –  Popravde, boli v jeho podaní aj momenty, keď akoby už nestíhal. Najprv nezastavil Butlera, pričom následne mohol bozkávať Lacovu vyrážačku. No to bolo nič proti tomu, keď si ho Terry doslova kľučkou vychutnal na päťhalierniku a trochu aj zosmiešnil. Ako asistent kapitána musí byť viditeľnejší.

Peter Čerešňák (5) – Má podiel na prvom inkasovanom góle, keďže veľmi zle pracoval v rohu obranného pásma, z čoho vyústilo naše vylúčenie. Snažiť sa snaží, ale má limity. Hlavne musí odstrániť chybičky, aby nebol pre vlastné mužstvo nebezpečný, geniálne veci nečakáme.

Michal Čajkovský (6) – Až do času 42:51 náš najlepší hráč, keď bol o niečo aj pred Lacom, lenže kardinálnou chybou v oslabení všetko pokazil, preto išla známka nadol. Nabudúce už len celozápasovú jazdu hore-dole, tvrdosť v súbojoch a obetavosť.

Marek Ďaloga (6) – Náš najvyťaženejší hráč. Svoje miesto si v defenzíve zastal, ale tentoraz chýbali jeho výpady smerom dopredu. Aj on mal problém prejsť cez strednú pásmo, pričom proti Rusom sme z toho ťažili.

Juraj Valach (5) – Náš siedmy obranca, ktorý ide na ľad len vtedy, keď si ostatní potrebujú oddýchnuť. A viac minút si nevybojuje, pokiaľ bude faulovať pri vlastnej bráne, a to z toho dôvodu, že bol pomalší ako súper.

Ladislav Nagy (4,5) – V rýchlosti medzinárodnému ľadu už nestíha. Vrcholom bolo, keď išiel slimačím tempom na striedačku, až nám rozhodcovia ukázali šesť hráčov na ľade a súper dal následne víťazný gól. Nagy môže byť pre nás prínosom iba vtedy, keď bude bodovať, lebo v rukách to ešte má. Ukázal to pri presilovke, aj v závere, podotýkame, z herného pohľadu v statických situáciách, kde neprekáža jeho pomalosť. Ale body zatiaľ nemá...

Tomáš Surový (5,5) – Ani Surový už nebude rýchlejší, čo tréner vie, preto ich s Nagyom využíva časovo trochu menej, ale v situáciách, keď by mali zabrať. Lenže zatiaľ veľmi nezabrali, teda okrem Surového asistencie proti USA. Ten bojovnosť síce ukázal, ale chcelo by to ešte viac kvality. Vhadzovania mal výrazne záporné, čo je na centra prvého útoku zlé vysvedčenie.

Andrej Kudrna (6,5) – Dostal veľmi málo priestoru, ale za ten čas ukázal oveľa viac, ako niektorí naši hráči dokopy. Najprv skvele prihral Čajkovskému do čistej šance, neskôr dal gól. Prečo hral priemerne iba tri minúty na tretinu? Čo sme nechceli dať ďalšie góly?

Marcel Haščák (4,5) – Mal dostatok minút, ale v útoku nám prakticky vôbec nepomohol. Že si plní defenzívne povinnosti, to je v poriadku, no útočník druhého útoku musí ukázať nadstavbu smerom dopredu. Haščák neukázal žiadnu. Ešte aj všetky tri buly prehral.

Miloš Bubela (6) – Ukázal, že ako jeden z mála našich hráčov vie urobiť niečo pozitívne aj smerom dopredu. Proti USA jazdil, nebál sa vystreliť a hrať. Výborne si kryje puk. Spĺňa kritériá moderného hokeja a čaká ho určite zaujímavá budúcnosť v lepšej lige. Len nesmie mať katastrofálnu úspešnosť na vhadzovaniach (27 %) a musí si dávať pozor na výšku hokejky...

Martin Bakoš (4,5) – Náš najvyťaženejší útočník, ale tentoraz nás gólovo nespasil, pričom ani nemal z čoho, keďže sa do ničoho nebezpečného nevedel dostať. To je na predpokladaného strelca tímu zlá vizitka.  

Lukáš Cingel (5) – Systém dodržiaval, robil krátke striedania, ale proste útočníci musia aj útočiť, nie iba brániť v aktívnom bloku, lebo góly dávať nebudeme. No Cingel jeden dať mohol a mal, lenže svoju veľkú šancu nepremenil.  

Tomáš Marcinko (5) – Aj Marcinko potvrdil proti USA negatívny trend našich centrov, že vedia vyhrať maximálne každé tretie buly. Pri prvom góle Američanov mal lepšie pracovať s priestorom, viac predvídať a rýchlejšie korčuľovať. Ak by tam bolo, určite by Donatovi nedovolil zakončiť medzi kruhmi.

Patrik Lamper (6) – Opätovne ukázal ochotu zrážať sa, hoci pri prvom góle súpera to bolo kontraproduktívne, keďže tým stratil sekundy na návrat do obrany, kde chýbal. Ako jediný náš hráč, ktorý sa zúčastnil viacerých vhadzovaní, mal na nich pozitívnu bilanciu.

Peter Ölvecký (5) – Ani zďaleka neukázal taký prínos ako proti Rusom. Pochvalu si zaslúži za hru v oslabení. V druhej tretine dokonca počas jedného z nich naservíroval skvelú prihrávku Starostovi, ale ten sa v koncovke nepresadil.

Michal Krištof (5) – Pozitívne je, že sa nebojí zaútočiť, čo je pri hráčovi štvrtej formácie mimoriadne cenné a niektorí jeho spoluhráči by si mali brať príklad. No zároveň sa musí zlepšiť, lebo iba snaha na medzinárodnom ľade nestačí. Treba vedieť premeniť aj jednu šancu v zápase, toto nie je naša extraliga, kde v bude v zápase aj ďalších desať... Buly mal akoby za trest, úspešnosť úbohých 12,5 %.

Matej Paulovič (5) – S Krištofom si rozumejú a neboja sa spolu útočiť, no tiež má čo zlepšovať. Iba kľučky nestačia.

Marek Hovorka (5) – Náš trinásty útočník, ale veľa si teda nezaútočil, skôr len chodil dodržiavať defenzívny systém počas oddychových fáz iných. Výnimkou bola situácia, keď dobre prihral do šance Krištofovi.  Raz zatiahol ručnú brzdu po chybe Čerešňáka, hoci to mohol a mal riešiť aj šikovnejšie.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon