Main Content

Česi sa na úvod potrápili s domácou Južnou Kóreou

štvrtok, 15. február 2018 15:44 | Autor: TASR

Jan Kovář strieľa gól
Jan Kovář strieľa gól | zdroj: TASR

Pjongčang 15. februára (TASR) - Hokejisti Česka vstúpili do ZOH v Pjongčangu tesným víťazstvom 2:1 nad Kórejskou republikou. Domáci reprezentanti sa v prvej tretine ujali vedenia, ale góly Kovářa v presilovke a Řepíka v oslabení znamenali skóre 2:1, ktoré sa od 17. minúty už nezmenilo.

Česi nastúpia na ďalší zápas v sobotu od 4.10 SEČ proti Kanade, domáci reprezentanti sa v rovnaký deň od 8.40 stretnú so Švajčiarskom.

A-skupina:

Česko - Kórejská republika 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Góly: 12. Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) - 8. Cho (Radunske). Rozhodovali: Lemelin (USA), Ohlund – Pihlblad (obaja Švéd.), Suominen (Fín.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0.

Česko: Francouz - Polášek, Nakládal, Kolář, Mozík, Němec, Vitásek, Jordán - Sekáč, Kovář, Erat - Červenka, Mertl, Vondrka - Zohorna, Koukal, Radil - Birner, Horák, Řepík

Kórejská republika: Dalton - Young, Won Kim, Don Ku Lee, Regan, Plante, Seo, Oh - Kisung Kim, Sangwook Kim, Testwuide - Swift, Cho, Radunske - Sangwoo Shin, Woosang Park, Wonjung Kim - Jin Kyu Park, Jun Lee, Sang Hoon Shin - Jeon

Česi ako favorit zápasu začali vlažne a súperovi dovolili v úvode viacero šancí. Minho Cho v 8. minúte strelou spoza Kovářa prestrelil Francouza a stal sa prvým Kórejcom, ktorý skóroval na hokejovom turnaji ZOH. Čechov inkasovaný gól vyprovokoval k aktívnejšej hre. Tá vyústila do vyrovnávajúceho gólu Kovářa v presilovke a v 17. minúte už viedli, keď v oslabení skóroval Řepík. Česi získali kontrolu nad zápasom, ale skóre dlho nevedeli zvýšiť a nevzdávajúci sa súper cítil šancu. Favorit zápasu bol strelecky aktívnejší, ale brankár Dalton bol pre Čechov veľkou prekážkou. Kórejci sa v závere zápasu dostali aj do tlaku, mali niekoľko príležitostí na vyrovnanie, no Česi si tesné víťazstvo ustrážili.

tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 1 1 0 0 0 5:1 3
2. Česko 1 1 0 0 0 2:1 3
3. Kórejská republika 1 0 0 0 1 1:2 0
4. Švajčiarsko 1 0 0 0 1 1:5 0