Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Ruskom

streda, 14. február 2018 22:00 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie SR proti Rusku
Hodnotenie SR proti Rusku | zdroj: TASR

Nečakané víťazstvo proti favoritovi turnaja sa prejavilo aj na individuálnom hodnotení víťazného tímu.

Branislav Konrád – 8 – Rozpačitý začiatok by nepridal na pohode ani tomu najskúsenejšiemu brankárovi, o to viac musíme oceniť, že novic na olympijskej scéne od inkasovaných gólov prešiel do pokojného stavu a svoj pokoj preniesol aj na svojich spoluhráčov. Päťdesiatpäťminút udržal ruských snajprov na dištanc, vďaka čomu jeho výkon hodnotíme ako vynikajúci.

Ivan Baranka – 7 – Spolu s Ďalogom sa na ľad dostal celkovo až štyridsaťkrát, bol platný v defenzíve, ale aj ofenzíve, priniesol pokoj pri zakladaní útokov a potvrdil oprávnenosť svojej nominácie.

Tomáš Starosta – 7 – Nevyhol sa miernym zaváhaniam v rámci rozohrávky, no v pozičnej defenzívnej hre veľa lepších hráčov nemáme. Rusom neposkytol v okolí bránkoviska ani centimeter priestoru a výborne dostupoval k protihráčom.

Peter Čerešňák – 7,5 – Kvalitný obojsmerný výkon a najmä  víťazný gól postavili Petra do pozície jedného z hrdinov duelu.

Dominik Graňák – 7 – Je vidieť, že je našim najskúsenejším hráčom, čo do štartov. Dominik bol pokojný na rozohrávke, aktívny pri streľbe, vyzretý pri riešení defenzívnych situácií.

Michal Čajkovský – 7 – Spolu s Graňákom najaktívnejší strelec v našom tíme. Popri fyzickej hre smerom dozadu si trúfol aj na ofenzívne ťahy, čím si napríklad vypýtal faul v druhej tretine a prvú presilovku nášho tímu. Michal je obojsmerným obrancom, ktorý je v modernom hokeji veľmi cenný. Vytknúť sa mu dajú len dve vylúčenia.

Juraj Valach – 6 – Odohral najmenej spomedzi obrancov, snažil sa zapájať aj do streľby, pozorne bránil, no za desať striedaní nemal veľa šancí ukázať viac.

Marek Ďaloga – 7 – Marek by sa nestratil ani v súťaži rýchlokorčuliarov, počas zápasu sa viackrát presadil svojou korčuliarskou technikou, avšak vždy tomu chýba umenie pri zakončení. Svojim prínosom však napomáha preťažovať súperove obrany, čo sa cení, aj keď to neprináša priamo góly. V defenzíve si počínal dobre.

Ladislav Nagy – 6,5 – Skúsený forvard bol v zápase trochu neviditeľný, na čo nie sme pri ňom zvyknutí. Avšak vysoko treba hodnotiť fakt, že hráč jeho typológie sa vedel výborne prispôsobiť hernému systému a obetovať sa pre tím. Veríme, že v ďalších zápasoch pridá aj ofenzívnu produktivitu.

Tomáš Surový – 7 – Smerom dopredu podobne ako Nagy, dozadu má Tomáš viac zodpovednosti, preto bol v zápase o čosi viditeľnejší. Vďaka hráčom ako Surový aj tím s tak málo skúsenosťami pôsobil vyzreto a pokojne.

Andrej Kudrna – 7 – Spoľahlivý power forward bol v dnešnom zápase pomerne málo nasadzovaný, keď odohral len desať minút, ani on však výrazne nesklamal, prispel do rotácie, ktorá defenzívne uštvala ruský útok.

Miloš Bubela – 7,5 – V zápase, v ktorom hráte proti tak ofenzívnemu tímu, akým Rusko je, je prirodzené, že viac vyniknú defenzívne atribúty, a tak aj v prípade Miloša Bubelu sme viac mohli pozitívne hodnotiť jeho defenzívny prínos. Viackrát zamedzil rozvíjajúcemu sa brejku súpera, hral obetavo, využíval svoje fyzické predpoklady a podal celkovo veľmi dobrý výkon.

Martin Bakoš – 8 – Azda náš najlepší útočník v zápase. Dal nielen vyrovnávajúci gól, ktorý totálne zaskočil Rusov, pridal aj dravý prienik a prihrávku pred víťazným gólom Čerešňáka. Nakopol ho bodyček, ktorým ho Rusi poslali na svoju striedačku, potom sme videli už typicky „drzého“ Bakoša, ktorého na turnaji potrebujeme.

Marcel Haščák – 7,5 – Pripísal si bod za aistenciu, ale aj zbytočné vylúčenie, ktorých sa treba do ďalších zápasov vyvarovať.

Lukáš Cingel – 7 – Zdravé sebavedomie a ťah na bránu zdobili Lukáša aj v tomto stretnutí. Musí pridať častejšiu streľbu, aby bol pre tím ešte užitočnejší.

Marek Hovorka – 6 – Deväť striedaní a šesť odohratých minút toho veľa pre Hovorku neposkytli, určite však počas pobytu na ľade nesklamal a dobre zapadol do naolejovaného stroja.

Patrik Lamper – 8 – Fantastický výkon smerom do defenzívy. Zblokované strely súpera vlastným telom sme na prstoch prestali rátať pri nutnosti použiť aj druhú ruku. V oslabeniach je neuveriteľne ceneným hráčom a dvakrát sa dostal aj do samostatného úniku. K desiatke chýbalo len premeniť ich.

Tomáš Marcinko – 7,5 – Jeden z troch hráčov, ktorí zakončili zápas s mínuskou v tabuľke pravdy, avšak Marcinko je hráčom využívaným najmä na defenzívnu „špinavú“ robotu. V tomto zápase sa naňho tím mohol spoľahnúť a nie je divu, že tréneri radi siahajú po jeho službách bez ohľadu na herný systém našej reprezentácie.

Michal Krištof – 7 – Nitrianska úderka sa nezľakla zvučnýc mien a ich zohratosť bola cítiť hlavne v druhej polovici zápasu. Krištof napriek neveľkému vzrastu dokázal zahrať aj fyzicky, zastal si svoje miesto aj v obrannej fáze, avšak očakávame od neho najmä ofenzívu, čo splnil dobrými náznakmi, úspešnosťou na vhadzovaniach a peknými kombináciami s Matejom Paulovičom.

Matej Paulovič – 7,5 – Matej hlavne v druhej tretine prejavoval svoju skvelú techniku, nebál sa tlačiť do zakončenia a ako jeden z najmladších ako benjamínok rozhodne nepôsobil. Sľubný výkon nitrianskeho útočníka.

Peter Olvecký – 8 – O tom, aký je cenený pre mužstvo, svedčí fakt, že v zápase odohral spomedzi útočníkov najviac. Je spoľahlivý smerom dozadu, dokáže vyhrať dôležité vhadzovania a v tomto zápase dokonca strelil gól.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon