Main Content

Kanadský portál hodnotí Slovákov: Vyzdvihol jedno meno, no poukázal aj na slabiny

streda, 14. február 2018 11:41 | Autor: Dávid Lech

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Hokejoví odborníci z The Hockey News hodnotia pred olympijským turnajom všetky zúčastnené hokejové reprezentácie. Pod drobnohľad expertov sa dostal aj slovenský národný tím, ktorý podľa hlasov zo zámoria skrýva zaujímavé meno, ktoré sa na ľade určite oplatí sledovať.

Podľa autora článku Jarede Clintona by mal byť najväčším ťahúňom slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu Ladislav Nagy. „Možno v zostave nie je vychádzajúca hviezda alebo niekto, kto by výrazne pútal pozornosť NHL, no Nagyova prítomnosť v zostave je pôsobivá. V 38 rokoch má za sebou svoje najlepšie dni, no počas svojich najlepších rokov bol obávaný kanonier NHL. Na turnaji sa ho oplatí sledovať,“ píše sa na stránke thehockeynews.com.

Za najväčšiu prednosť tímu Craiga Ramsayho THN označilo brankársky post na čele s neočakávaným menom Patrikom Rybárom, ktorý púta pozornosť predovšetkým vynikajúcimi štatistickými číslami v podobe 93,5% úspešnosť zásahov a priemeru 1,59 inkasovaných gólov na zápas. Podľa Clintona by mal dokonca plniť rolu tímovej jednotky.

Ako to už býva zvykom v podobných analýzach, Slovensko sa nevyhlo ani označeniu najväčších nedostatkov. Tým má byť chýbajúca výrazná kvalita v defenzíve či významnejšia sila v útoku, vďaka ktorej by náš celok mohol bojovať o veľké víťazstvá. „Zrejme neexistuje žiadna iná súpiska, ktorá by pociťovala chýbajúci talent hráčov z NHL, ako tá slovenská,“ uzatvára hodnotenie nášho mančaftu renomovaný redaktor The Hockey News.