Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (2.8.2011) + VIDEO

utorok, 2. august 2011 17:03 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (2.8.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (2.8.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Hulka by nevymenili ani za Ronalda!

Porto nemá v žiadnom prípade v úmysle predať svoju hviezdu Hulka. Potvrdil to prezident klubu Pinto da Costa, ktorý zároveň dodal, že by Hulka nepustil z tímu ani výmenou za Cristiana Ronalda. O hráčov Porta je na prestupovom trhu veľký záujem. Okrem spomínaného Hulka sa intenzívne hovorí aj o najlepšom strelcovi minulého ročníka Európskej ligy Falcaovi, ale aj o Pereirovi, či Rolandovi. Porto však pozná cenu svojich hráčov a ich predaj bude zvažovať len v prípade mimoriadne atraktívnej ponuky.

Aquilani na lane AC Miláno

Taliansky záložník Alberto Aquilani, ktorý je kmeňovým hráčom Liverpoolu (v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní v Juventuse) by mohol prestúpiť natrvalo do milánskeho AC. Úradujúci majster Serie A má podľa viceprezidenta Rossoneri Adriana Gallianiho o tohto hráča veľký záujem.

Balotelli do Milána nepôjde, Kaká vraj reálnejší


Po tom ako útočník „Citizents” Mario Balotelli včera prehlásil, že by sa rád vrátil do Serie A a v hre je podľa neho aj AC Miláno túto informáciu okamžite dementoval viceprezident AC Adriano Galliani. Ten povedal, že milánsky veľkoklub nemá záujem o angažovanie žiadneho útočníka, vrátane kontroverzného Taliana. Rosonneri potrebujú záložníka a vítanou posilou by sa mohol stať vyššie spomínaný Aquilani, alebo Kaká z Realu Madrid.  

Canales do Valencie?

Prezident Valencie Manuel Llorente potvrdil, že jeho klub má veľký záujem o získanie talentovaného Sergia Canalesa z Realu Madrid. 20-ročného ofenzívneho stredopoliara chcú priviesť na ročné hosťovanie s možnosťou opcie na trvalý prestup. Španielsky mladík by mohol pokladnicu Valencie ochudobniť o 2 milióny eur (hosťovanie na celú sezónu) a v prípade následného trvalého prestupu o ďalších dvanásť.

Barton v kurze


Zdá sa, že Joey Barton, bývalý hráč Newcastlu, sa o svoju budúcnosť báť nemusí a to napriek tomu, že sa včera ocitol na listine voľných hráčov. Anglický záložník má už troch nápadníkov – angažovať by ho chcel Arsenal, Tottenham aj Stoke City.

Valencia odmietla ponuku Arsenalu za Mata

Už dlhšiu dobu sa hovorí o veľkom záujme Arsenalu o záložníka Valencie Juana Manuela Mata Garcia. Do Španielska dnes údajne prišla prvá oficiálna ponuka Gunners, ktorú však klub rázne odmietol. Podrobnosti o ponuke zatiaľ nie sú známe, no dá sa očakávať, že Arséne Wenger boj o Mata len tak ľahko nevzdá.   Podľa portálu transfermarkt je jeho cena 26 miliónov eur.