Main Content

Messi odmietol plat takmer 2 milióny eur týždenne!

streda, 7. február 2018 11:32 | Autor: Timotej Gašper

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Absurdné platy aj prestupové čiastky sa vo futbalovom svete stávajú pomaly prirodzené, no ponuka z leta 2017 pre Lionela Messiho by navždy zmenila všetky názory na doterajšiu silu financií vo futbale.

Lionel Messi aj v týchto dňoch patrí do najužšej skupiny najlepšie platených hráčov sveta, no v pomere s tým, čo mu ponúkal čínsky Hebei Fortune, zarába almužnu. Čínsky trh prežil prvý obrovský boom ohľadom investovania nezmyselných čiastok a ponúkania rozprávkových kontraktov. Po krátkej dobe je však čínska finančná sila späť a tentokrát sa zamerala priamo na tú najväčšiu rybu v oceáne.

Argentínsky reprezentant sa v lete mohol stať posilou Hebei China Fortune, ktorého vedenie bolo podľa plátku Mundo Deportivo pripravené vyplatiť Barcelone výkupnú klauzulu 621 miliónov eur a Messimu dať podpísať zmluvu, ktorá by mu týždenne v čistom zisku vyniesla neuveriteľných 1,9 milióna eur.

Messi však tieto peniaze odmietol a s Barcou podpísal novú zmluvu do roku 2021. Čínsky klub získal v zime jeho krajana a ex-spoluhráča, Javiera Mascherana a v klube už dlhšie pôsobí aj Ezequiel Lavezzi, čo má Messiho presvedčiť k prvému prestupu v kariére.

Je viac než nepravdepodobné, že Messi sa rozhodne pre pokračovanie kariéry v Číne, no ekonomické sily z ďalekého východu sa len tak ľahko nevzdávajú a podľa tamojších médií sú viaceré kluby pripravené opäť bojovať o jedného z najlepších hráčov planéty.