Main Content

LM: V utorok a v stredu na programe odvety 3. predkola

utorok, 2. august 2011 08:00 | Autor: TASR

V stredu večer bude známe personálne obsadenie záverečnej kvalifikačnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2011/2012, v ten deň bude v permanencii aj aktuálny slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava, ktorý uhral v prvom zápase na pôde cyperského APOEL-u Nikózia bezgólovú remízu.

Zverenci Karla Jarolíma splnili misiu neinkasovať na ihrisku súpera a na Pasienkoch teda majú všetko vo svojich rukách, do play-off ich posúva akékoľvek víťazstvo. Iná remíza ako 0:0 by však do ďalšej fázy dostala Cyperčanov.

Do nepríjemnej situácie sa naopak dostal škótsky majster Glasgow Rangers, ktorý svojich divákov na štadióne Ibrox nepotešil prehrou 0:1 s Malmö FF a v stredu vo Švédsku musí vyvinúť maximálne úsilie. História však napovedá, že tím, ktorého dres si v ostatnej sezóne obliekal aj Vladimír Weiss ml., to bude mať mimoriadne ťažké, už 55 rokov totiž neuspel v dvojzápase ktoréhokoľvek kontinentálneho pohára, v ktorom nezvládol úvodný duel na domácej pôde. Sobotňajšie ligové víťazstvo 2:0 nad St.

Johnstone však zverencov Allyho McCoista opäť naladilo na víťaznú tóninu. "Verím, že v Malmö môžeme zvrátiť duel 3. predkola Ligy majstrov. Dokonca som presvedčený, že ak súperovi vnútime svoj herný štýl, zvíťazíme. Cez víkend sme potvrdili, že si dokážeme vytvoriť gólové príležitosti," nechal sa počuť McCoist. V ohrození je i tradičný účastník skupinovej časti európskej pohárovej súťaže číslo 1 - ukrajinské Dinamo Kyjev, v prvom zápase totiž doma podľahlo Rubinu Kazaň 0:2. Ruské mužstvo, ktoré sa údajne intenzívne zaujíma o slovenského krídelníka Miroslava Stocha, je tak jednou nohou v play-off. "Určite sa nevzdáme, zodpovedne sa pripravujeme na odvetu a pobijeme sa o postupovú šancu," uviedol kouč Dinama Jurij Siomin.

Zo slovenského pohľadu bude zaujímavý aj duel Dinama Záhreb s HJK Helsinki, pričom Chorváti, ktorých dres si oblieka aj slovenský útočník Jakub Sylvestr, uspeli vo Fínsku 2:1. Dobrú pozíciu si víťazstvom na pôde Rosenborgu 1:0 vytvoril aj český majster Viktoria Plzeň, na súpiske ktorého figuruje kvarteto Marek Bakoš, Michal Ďuriš, Marián Čišovský a Miloš Brezinský. V zápase FC Twente - FC Vaslui (prvý duel 2:0) by sa teoreticky mohli na ihrisku stretnúť Andrej Rendla s Pavlom Farkašom. V utorok sú na programe tri zápasy, ďalších dvanásť sa odohrá v stredu.

Program tohtotýždňových odvetných duelov 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2011/2012:
Utorok 2. augusta:
18.00 h: BATE Borisov (Biel.) - FK Ekranas (Lit.), prvý zápas 0:0, rozhoduje: Göcek (Tur.)
20.45: Panathinaikos Atény (Gréc.) - BK Odense (Dán.), prvý zápas 1:1, rozhoduje: Özkahya (Tur.)
20.45: Shamrock Rovers (Ír.) - FC Kodaň (Dán.), prvý zápas 0:1, rozhoduje: Marriner (Angl.)

Streda 3. augusta:
18.00: Rubin Kazaň (Rus.) - Dinamo Kyjev (Ukr.), prvý zápas 2:0, rozhoduje: Braamhaar (Hol.)
19.00: Malmö FF (Švéd.) - Glasgow Rangers (Škót.), prvý zápas 1:0, rozhoduje: Bezborodov (Rus.)
19.45: FC Vaslui (Rum., v kádri Pavol Farkaš) - FC Twente (Hol., Andrej Rendla), prvý zápas 0:2, rozhoduje: Fautrel (Fr.)
20.15: ŠK SLOVAN BRATISLAVA (SR) - APOEL FC (Cyp.), prvý zápas 0:0, rozhoduje: Sippel (Nem.)
20.15: Viktoria Plzeň (ČR, Marek Bakoš, Michal Ďuriš, Miloš Brezinský, Marián Čišovský) - Rosenborg Trondheim (Nór.), prvý zápas 1:1, rozhoduje: Strahonja (Chor.)
20.15: FC Zürich (Švaj.) - Standard Liége (Belg.), prvý zápas 1:1, rozhoduje: Valeri (Tal.)
20.30: SK Sturm Graz (Rak.) - FC Zestafoni (Gruz.), prvý zápas 1:1, rozhoduje: Gautier (Fr.)
20.30: Wisla Krakov (Poľ.) - Litex Loveč (Bul.), prvý zápas 2:1, rozhoduje: Aydinus (Tur.)
20.45: Partizan Belehrad (Srb.) - Racing Genk (Belg.), rozhoduje: De Sousa (Portug.)
20.45: Dinamo Záhreb (Chor., Jakub Sylvestr) - HJK Helsinki (Fín.), prvý zápas 2:1, rozhoduje: Jakobsson (Isl.)
20.45: NK Maribor (Slovin.) - Maccabi Haifa (Izr.), prvý zápas 1:2, rozhoduje: Ennjimi (Fr.)
20.45: Trabzonspor (Tur.) - Benfica Lisabon (Portug.), prvý zápas 0:2, rozhoduje: Stavrev (Mac.)

© WEBNOVINY