Main Content

Slovenky proti Rusku s Rybárikovou, Čepelovou, Kužmovou a Schmiedlovou

streda, 31. január 2018 11:10 | Autor: TASR

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková | zdroj: TASR

Bratislava 31. januára (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola I1. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku. Duel sa uskutoční 10.-11. februára na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC.

Rusko oznámi nomináciu v priebehu stredy. Slovenky nastúpia bez Dominiky Cibulkovej, ktorá sa rozhodla koncentrovať na individuálny turnajový program. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 15.30 h. V nedeľu od 15.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Hlavným rozhodcom bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Švéd Louise Azemall Engzell a Francúz Alexandre Robein. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court.

Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Slovenky prehrali vlani v apríli v baráži o svetovú skupinu na antuke v NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.