Main Content

HORÚCA AKTUALITA: Calgary umiestnilo Jágra na listinu voľných hráčov

nedeľa, 28. január 2018 19:49 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Vedenie Calgary Flames umiestnilo Jaromíra Jágra na listinu voľných hráčov. Česká legenda sa podľa najnovších informácií vráti do Európy.

Budúci člen hokejovej Siene slávy a jeden z najlepších hokejistov hokejovej histórie Jaromír Jágr bol zapísaný na waiver list klubu Calgary Flames. Kanadský tím s rodákom z Kladna už viac neráta. Druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL odohral v tejto sezóne 22 stretnutí so ziskom siedmich kanadských bodov za bilanciu 1+6 a naposledy sa na ľade objavil 31. decembra 2017.

Aktuálne pauzuje kvôli údajným zdravotným problémom. Podľa zámorskej stanice TSN je Jágr k dispozícii zvyšným klubom NHL do zajtrajška. Potom sa bude môcť pobrať do Európy na „hosťovanie.“ Túto informáciu následne zverejnili ďalšie svetové športové portály ako ESPN, Sporting News či USA Today.

Už niekoľko dní sa v zámorských kuloároch povráva, že 45-ročná legenda by sa mala vrátiť do rodného klubu z Kladna, ktorého je aj väčšinovým majiteľom. Jágr v NHL odohral dovedna 1733 stretnutí, v ktorých pozbieral 1921 kanadských bodov za 766 gólov a 1155 asistencií.