Main Content

VIDEO: Slovan to myslí vážne, získal ôsmu posilu. Túto uchmatol aj Dynamu Kyjev!

štvrtok, 25. január 2018 12:04 | Autor: Filip Chudý

Moha Rharsalla
Moha Rharsalla | zdroj: skslovan.com

Zimné prestupové obdobie je v bratislavskom Slovane poriadne horúce. Náš najslávnejší klub podpísal už ôsmu zimnú posilu.

Slovan počas zimného prestupového obdobia angažoval už ôsmeho hráčov. Po zrejme historicky najdrahšom nákupe našej ligy, ktorým by malo byť angažovanie slovinského reprezentačného útočníka Andraža Šporara z FC Bazilej, prišli aj ľavý obranca Arťom Suchockij zo Zorje Luhansk, stredopoliar Ricky van Haaren z Trenčína, zo Senice prišli pravý obranca Jurij Medveděv a brankár Michal Šulla, z Olimpije Ľubľana stopér Kenan Bajrič, ako voľný hráč útočník Boris Cmiljanič, no a najnovšie aj Moha Rharsalla z Olimpiku Doneck.

ŠK Slovan Bratislava podpísal 4,5-ročnú zmluvu s rýchlonohým krídelníkom Mohom Rharsallom,“ znie informácia na stránke klubu s tým, že 24-ročný Maročan, ktorý vlastní aj španielske občianstvo, v ukrajinskej lige na jeseň pravidelne nastupoval v základnej zostave a strelil päť gólov, ku ktorým pridal šesť asistencií. Jeho prednosťami sú rýchlosť, dobrá technika i univerzálnosť, keďže môže hrať na ľavom i pravom krídle.

„Už počas jesene sme si uvedomovali, že potrebujeme zvýšiť kvalitu v krídelných priestoroch. Mohu sme sledovali počas posledných šiestich mesiacov, keď v silnej ukrajinskej lige pravidelne hrával a preukazoval rastúcu výkonnosť. Kvalitu dokumentoval aj štatistikami, strelil päť gólov a na ďalších šesť prihral. Je to typický krídelník, jeho veľkou devízou je rýchlosť, pričom môže nastúpiť na ľavom i pravom krídle. Má veľký potenciál zlepšovať sa aj smerom do budúcna. Moha sa už pripojil k mužstvu na sústredení v Turecku,“ vyhlásil pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Moha na jeseň patril k najlepším hráčom Olimpiku Doneck, aktuálne šiesteho tímu ukrajinskej ligy, ktorý Slovan porazil v stredu na sústrední v Turecku 1:0. O jeho služby belasí súperili aj s Dynamom Kyjev či poľskou Jagielloniou Bialystok.

„Som veľmi šťastný, že som prišiel do Slovana Bratislava. Počas zimy som mal ponuky z ďalších troch tímov, no vybral som si Slovan. Je to najväčší slovenský klub s vysokými ambíciami. Oslovila ma aj vízia klubu i vidina nového štadióna, ktorý som si pozrel a na ktorom si túžim zahrať. Chcem pomôcť mužstvu a urobím všetko pre to, aby bol Slovan úspešný,“ povedal Moha pre klubový web po podpise zmluvy.

Moha Rharsalla sa narodil v marockom meste Oujda, no už ako tínedžer sa s rodinou presťahoval do Španielska. S futbalom začínal v Granade, v roku 2012 sa presunul do klubu Huétor Tájar. V nižších španielskych súťažiach už ako mladík ukazoval svoj potenciál a v roku 2014 si vyslúžil prvý profesionálny kontrakt v kariére. Vyhliadol si ho ukrajinský klub Olimpik Doneck, ktorému pomohol k postupu do najvyššej ukrajinskej ligy. Hrával aj v druholigovom španielskom klube Gimnástic Tarragona. Na konte má aj jeden štart v marockom reprezentačnom výbere do 23 rokov.