Main Content

Veľká výmena na spadnutie: Mchitarjan a Sanchéz sa obídu!

pondelok, 22. január 2018 12:00 | Autor: Martin Gregor

Výmena Sanchez - Mchitarjan
Výmena Sanchez - Mchitarjan | zdroj: TASR

Jeden z najväčších zimných prestupov v histórii Premier League je na spadnutie.

O odchode Alexisa Sanchéza z Arsenalu Londýn sa veľa písalo už v letnom prestupovom období, no teraz, kedy mu do vypršania zmluvy s Gunners zostáva už len pár mesiacov, je jeho odchod z Emirates Stadium istý takmer stopercentne.

Potvrdil to aj Arséne Wenger, ktorý včera jednoznačne vysvetlil, prečo čilský útočník chýbal v zostave jeho tímu v sobotňajšom stretnutí proti Crystal Palace: ,,Nehral, pretože nemôže ísť na server a zároveň byť aj na ihrisku.”

Týmto spôsobom Wenger prakticky potvrdil, že Sanchéz odletel do Manchestru (ktorý je na sever od Londýna), kde sa má podrobiť lekárskej prehliadke. Otázne ostáva už len to, či ide o Manchester City, alebo Manchester United. Kým Citizens boli dlho favoritmi na jeho získanie, zdá sa, že Sanchéz napokon prestúpi na Old Trafford.

Prispieť k tomuto obchodu respektíve výmene hráčov má totiž Henrik Mchitarjan, ktorý by ho mal v Arsenale vystriedať. 29-ročný arménsky reprezentant sa už nachádza podľa BBC v Londýne, kde sa mal podrobiť lekárskej prehliadke.

O Mchitarjana mal Arsenal veľký záujem už v roku 2016, kedy hrával za Dortmund. Vtedy ho však Wengerovcom vyfúkol za 23 miliónov práve Manchester United.

Mchitarjan odohral za “červených diablov” od prestupu z Dortmundu 63 duelov (22 v tomto ročníku), v ktorých strelil 13 gólov.

Alexis Sanchez nastúpil za Arsenal od júla 2014, kedy sem prestúpil z Barcelony, v 166 zápasoch a strelil 80 gólov. Arsenal mal veľký záujem udržať si ho v klube aj naďalej, no Sanchez odmieta predĺžiť s Gunners aktuálne platný kontrakt, ktorý končí už po tejto sezóne.